Sport

Biatlon

Nova pobjeda Martina Fourcadea, Crnković nije startao

Nova pobjeda Martina Fourcadea, Crnković nije startao
Hrvatska biatlon reprezentacija

Francuski biatlonac Martin Fourcade još je jednom dokazao svoju nadmoć pobijedivši u dohvatnoj utrci za Svjetski kup održanoj u subotu u njemačkoj Oberhofu, iako je u natjecanje ušao tek kao osmi iz sprinta s 51 sekundom zaostatka za vodećim Austrijancem Julianom Eberhardom

Fourcade je nakon četiri gađanja, uz samo jedan promašaj, i 12,5 kilometra trčanja do cilja stigao s velikom prednošću pred drugoplasiranim Nijemcem Arndom Pfeifferom koji je za pobjednikom zaostao jednu minutu i 9,9 sekundi. U velikom dvoboju za treće mjesto Talijan Dominik Windisch ciljem je prošao samo dvije desetinke sekunde ispred Norvežanina Emila Heglea Svendsena.

Najbolji hrvatski biatlonac Krešimir Crnković, koji je u četvrtak u sprintu osvojio 37. mjesto i tako postao prvi Hrvat nakon Jakova Faka koji se domogao bodova u utrci Svjetskog kupa, nije nastupio u dohvatnoj utrci.

Fourcade ima ogromnu prednost u redoslijedu Svjetskog kupa. Francuz je sakupio 562 boda, čak 210 više od drugoplasiranog Rusa Antona Šipulina te 252 više od trećeplasiranog Nijemca Simona Schemppa. Za pobjedu u utrci Svjetskog kupa dobiva se 60 bodova, a Fourcade je na dosadašnjih 10 natjecanja u ovoj sezoni ostvario osam pobjeda te ih sada u karijeri ima 57.


Reci što misliš!