Sport

Klupsko SP

Atletico Nacional treće mjesto nakon izvođenja jedanaesteraca

Atletico Nacional treće mjesto nakon izvođenja jedanaesteraca
atlnacional.com.co

Kolumbijski klub Atletico Nacional osvojio je treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koje koje se održava u Japanu nakon što je u nedjelju u Yokohami sa 4-3 pobijedio meksički Club America poslije izvođenja kaznenih udaraca

Miguel Borja zabio je odlučujući gol za pobjednike Libertadores kupa nakon što su ispustili prednost od dva gola u 90 minuta.

Atletico je poveo nakon šest minuta kada je Meksikanac Miguel Samudio zabio autogol, a onda je u 26. minuti na 2-0 za kolumbijsku momčad povećao Alejandro Guerra. 

Club America smanjuje na 2-1 pogotkom Michaela Arroya u 38 minuti, a Oribe Perralta je bio precizan s bijele točke u 66. minuti za Meksikance.  

Za igrače Atletica su zadnja tri tjedna bila jako emotivna jer su upravo oni bili momčad koja je u finalu južnoameričkog kupa trebala igrati protiv brazilskog Chapecoensea koji je u zrakoplovonoj nesreći izgubio gotovo sve igrače. U padu zrakoplova u kojem su bili igrači Chapecoensea poginula je 71 osoba  a šest ih je preživjelo i među njima su bila trojica nogometaša. Na tribinama u Japanu su brojni bili kolumbijski navijači od kojih su mnogi mahali zastavama Chapea odavajući počast stradalim nogometašima. 

"Proživljavali smo tragediju i razgovarali smo o njoj s igračima. Svi su oni profesionalci, ali tragedije se događaju. Možemo razumjeti bol obitelji igrača Chapecoensea i svi su oni bili u našim mislima dok smo igrali", kazao je trener Atletica Reinaldo Rueda.

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva igraju Real Madrid i japanska momčad Kashima Antlers.


Reci što misliš!