Sport

SP u plivanju

Sever 10. na 100 slobodno

Sever 10. na 100 slobodno
Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski plivač Mislav Sever osvojio je deseto mjesto u polufinalu utrke na 100 m slobodno na svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u kanadskom Windsoru još jednom oborivši svoj osobni rekord

Član riječkog Primorja je u polufinalu isplivao vrijeme od 47.40 sekundi, pa je za tri stotinke popravio svoj osobni rekord koji je postavio u kvalifikacijama. Severu je do finala nedostajalo samo deset stotinki. Prvo vrijeme kvalifikacija ostvario je Amerikanac Blake Pieroni s rezultatom 46,70. Sever je na prvenstvu već nastupio u jednom polufinalu, na 50 slobodno je osvojio 12. mjesto.

Pretposljednji dan protekao je u znaku sjajne Mađarice Katinka Hosszu, koja je osvojila naslov na 200 mješovito, a to joj je već šesto zlato na ovom prvenstvu. Hosszu, uz šest zlata, ima i dva srebra nakon što je na 200 leđno bila druga iza brazilske svjetske rekorderke Etiene Medeiros.

Do trećeg zlata je došao i Južnoafrikanac Chad Le Clos, koji je slavio na 50 leptir, na 100 prsno je prvakinja Jamajčanka Alia Atkinson, na 400 mješovito Japanac Daiya Seto, dok su u štafetama Rusi zlatni na 4 x 50 m mješovito, a Kanađanke na 4 x 200 m slobodno.


Reci što misliš!