Sport

Košarka, NBA

NBA: Oklahoma korak do drugog kruga

NBA: Oklahoma korak do drugog kruga

Košarkaši Oklahome napravili su u noći sa subote na nedjelju još jedan veliki korak prema drugom krugu NBA doigravanja pobijedivši Dallas sa 119-108 u njihovom American Airlines Centeru te su poveli s 3-1 u seriji na četiri pobjede.

Thunder se tako pridružio Clevelandu i San Antoniju, momčadima koje su do tri pobjede stigle u prve tri utakmice njihovih serija protiv Detroita, odnosno Memphisa.

Mavericksi se u četvrtoj utakmici nisu uspjeli oporaviti od lošeg otvaranja i prve četvrtine koju je Oklahoma dobila s 33-18, što je na kraju bilo i najveće vodstvo gostiju. Uz uobičajeni doprinos Russella Westbrooka od 25 koševa i 15 asistencija, nerješiva enigma za obranu Dallasa bio je Turčin Enes Kanter koji je dvoboj završio kao najbolji strijelac s 28 koševa uz samo jedan promašaj (12/13). Kevin Durant uspio je ubaciti 19 poena prije nego što je isključen zbog nesportske osobne pogreške u završnici utakmice, kad je već bilo izvjesno da će gosti slaviti u Dallasu.

Mavericksi su već nakon minute i pol ostali bez Derona Williamsa koji je probao zaigrati, ali je obnovio ozljedu trbušnog zida. Strijelce Dallasa predvodio je Dirk Nowitzki s 27 koševa, a po 19 su ubacili Wesley Matthews i Raymond Felton.

Serija sada seli u Oklahoma City, gdje će Thunder u noći s ponedjeljka na utorak imati priliku izboriti mjesto u drugom krugu doigravanja četvrti put u posljednjih pet godina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.