Sport

Nogomet, Eredivisie

Frank De Boer napušta klupu Ajaxa

Frank De Boer napušta klupu Ajaxa

Nakon što je pet i pol godina proveo na klupi Ajaxa, 45-godišnji trener Frank De Boer napustit će poziciju glavnog trenera, objavio je klub u četvrtak na svom internetskom portalu.

"Na sastanku s klupskim vodstvom, on je rekao da želi odstupiti te je postignut dogovor o raskidu njegovog ugovora", stoji u Ajaxovom službenom priopćenju.

De Boer je imao važeći ugovor s Ajaxom do ljeta 2017. godine, ali se dogovorio s čelnicima kluba o prijevremenom raskidu. Nema sumnje da je ovakav rasplet potaknut Ajaxovim posrtanjem u posljednjem kolu nizozemskog prvenstva, u kojem su 'kopljanici' propustili priliku za osvajanje petog naslova pod De Boerovim vodstvom odigravši samo 1-1 protiv pretposljednjeg De Graafschap, što je omogućilo PSV-u da pobjedom dođe do obrane naslova.

"Zahvalan sam Ajaxu na povjerenju. Nakon što smo četiri godine zaredom bili prvaci, prošla je sezona bila razočaravajuća. To smo željeli ispraviti u ovoj sezoni i učinili smo sve što smo mogli, ali, nažalost, nije ispalo kako smo zamišljali. Tada sam shvatio da je vrijeme za nešto novo. To će biti bolje za mene, kao i za Ajax", rekao je bivši proslavljeni reprezentativac Frank De Boer koji je do trenera prve momčadi stigao iz juniorskog pogona, preuzevši momčad u prosincu 2010. godine od Martina Jola.

No, prema svemu sudeći De Boer neće dugo biti bez posla. Prema izjavi njegova menadžera, De Boera za trenera žele Everton i Valencia. Znakovito je da su britanski mediji dan prije De Boerove ostavke u Ajaxu najavili mogućnost njegova dolaska u klub iz Liverpoola koji je pod vodstvom Španjolca Roberta Martineza ostvario samo jednu pobjedu u posljednjih deset ligaških nastupa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.