Sport

Tenis, ATP

ATP Nica: Thiem brani naslov protiv Zvereva

ATP Nica: Thiem brani naslov protiv Zvereva

Austrijanac Dominic Thiem u subotu će na ATP turniru u Nici braniti prošlogodišnji naslov, a jedini koji ga još može u tome spriječiti je 19-godišnji Nijemac Alexander Zverev.

Thiem je u polufinalu sa 6-1, 6-3 nadigrao Francuza Adriana Mannarina, dok je Zverev sa 6-4, 4-6, 6-2 bio bolji od Portugalca Joaoa Souse.

Austrijski 22-godišnjak će u subotu tražiti put prema trećem ovogodišnjem naslovu, a ukupno šestom u karijeri. Zverev će debitirati u finalu na ATP turnrima, a 19-godišnji Nijemac može postati prvi tenisač u posljednjih osam godina, koji je u tinejdžerskim godinama osvojio pobjednički trofej.

Posljednji koji je to ostvario bio je naš Marin Čilić koji je 2008. godine, 36 dana prije 20. rođendana, na turniru u New Havenu osvojio svoj prvi naslov.

Uoči pojedinačnog finala, u Nici će se za pobjednički trofej u konkurenciji parova i obranu prošlogodišnjeg naslova boriti Splićanin Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus, a suparnici u finalu su im Kolumbijci Juan-Sebastian Cabal i Robert Farah.

ATP Nica - polufinale

Dominic Thiem (Aut/1) - Adrian Mannarino (Fra) 6-1, 6-3

Alexander Zverev (Njem/8) - Joao Sousa (Por/5) 6-4, 4-6, 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.