Sport

Tenis, Roland Garros

Roland Garros: Stosur izbacila prošlogodišnju finalisticu Šafarovu

Roland Garros: Stosur izbacila prošlogodišnju finalisticu Šafarovu

U dvoboju dvije bivše finalistice Roland Garrosa odigranom u petak, Australka Samantha Stosur nadigrala je Čehinju Lucie Šafarovu sa 6-3, 6-7 (0), 7-5 i peti put u karijeri probila se do osmine finala na pariškoj zemlji, a češke ljubitelje tenisa razočarao je poraz Petre Kvitove od Amerikanke Shelby Rogers.

Bio je to uzbudljiv dvoboj u kojem je 32-godišnja Stosur, finalistica Roland Garrosa iz 2010. godine, umalo propustila prednost od 4-1 u odlučujućem setu, ali je breakom u 12. gemu izborila mjesto među 16 najboljih tenisačica na ovogodišnjem turniru. Šafarova je tako ostala bez velikog broja bodova, s obzirom da je prošle godine poražena u finalu od Serene Williams.

Stosur će u osmini finala za suparnicu imati još jednu bivšu parišku finalisticu, Rumunjku Simonu Halep koja je u tri seta svladala Japanku Naomi Osaku, pobjednicu nad našom Mirjanom Lučić-Baroni u drugom kolu. Uspije li pobijediti Halep, Stosur će se naći u četvrtfinalu Grand Slam turnira prvi put nakon US Opena 2012.

Iznenađenje dana priredila je 23-godišnja Amerikanka Shelby Rogers koja se preko 10. nositeljice Petre Kvitove prvi put probila u osminu finala nekog Grand Slam turnira, ostavivši dvostruku wimbledonsku pobjednicu bez ijednog gema u prvom i trećem setu njihova dvoboja.

RG tenisačice - 3. kolo

Irina Begu (Rum/25) - Annika Beck (Njem) 6-4, 2-6, 6-1

Shelby Rogers (SAD) - Petra Kvitova (Češ/10) 6-0, 6-7 (3), 6-0

Garbine Muguruza (Špa/4) - Yanina Wickmayer (Bel) 6-3, 6-0

Simona Halep (RuM/6) - Naomi Osaka (Jap) 4-6, 6-2, 6-3

Samantha Stosur (Aus/21) - Lucie Šafarova (Češ/11) 6-3, 6-7 (0), 7-5


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.