Sport

Košarka, Kvalifikacije za OI

Bogdanović: Olimpijske igre su cilj i san svakoga od nas

Bogdanović: Olimpijske igre su cilj i san svakoga od nas

Bojan Bogdanović je nakon NBA sezone odmah krenuo u trenažni proces s trenerom Danijelom Lutzom s kojim već dugo surađuje, još od Cibone. Obojica nisu ništa prepuštala slučaju i odmah su krenuli s treninzima kako bi Bojan što spremniji dočekao pripreme u Sv. Martinu.

Nisam uzeo dugu stanku, prvenstveno zbog toga jer mnogi igrači koji dolaze na pripreme izlaze iz sezona, svi su u dobroj formi, tako da sam i ja htio u što boljoj formi dočekati pripreme reprezentacije."

Kako Bojan gleda na pitanje plasmana Hrvatske na Olimpijske igre u Riju?

Šanse sigurno imamo. Mislim da bi nakon prethodnih par natjecanja bilo glupo najavljivati da ćemo se plasirati u Rio jer smatram da nismo u ulozi favorita. Italija igra na domaćem terenu, imaju stvarno dobru momčad nakon dugog niza godina će igrati u punom sastavu s mnogim NBA zvijezdama. No unatoč tome, mislim da imamo šanse jer imamo dobru, mladu reprezentaciju s dosta novih lica, no treba ići korak po korak i nadati se najboljem. Još jednom ponavljam, mislim da nismo tu da najavljujemo neke velike stvari", objašnjava Bogdanović.

Ispred hrvatske reprezentacije je još mjesec dana do prvih pravih provjera, odnosno do Italije i Grčke koji će biti najžešći protivnici u Torinu. Bogdanović je siguran kako će do tada postići pravu formu kako bi se s cijelom reprezentacijom što bolje suprotstavio svim ekipama i pokušao doći do onoga što sanja svaki sportaš.

Mislim da su Olimpijske igre cilj i san svakoga od nas... Europska i svjetska prvenstva smo svi igrali jer praktički svake godine imamo neko takvo natjecanje. Olimpijske igre su svake četiri godine, tako da ako ih ne uhvatimo sada, ja i još par igrača, mislim da ćemo ih teško uhvatiti ikada", zaključio je Bojan Bogdanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.