Sport

Nogomet, Euro 2016

Rakitić treći razigravač Eura

Rakitić treći razigravač Eura

Nakon kompletirana dva kola zapravo se malo toga zna na Euru. Francuska, Italija i Španjolska osigurale su osminu finala, Ukrajina je ispala, i to je to.

A statistički gledano, Francuska i Španjolska najefikasnije su momčadi sa svega četiri gola, dok Albanija, Turska, Austrija i Ukrajina još nisu zabili.

U udarcima na gol - ali i neefikasnosti - prednjači Portugal sa čak 49 udaraca za jedan jedini gol! Hrvatska, Španjolska i Francuska slijede s 36 udaraca na gol, Engleska i Belgija imaju po 35, Njemačka i Švicarska po 34..., dok je Švedska zapucala svega 11 puta.

Gledajući udarce u okvir gola, Portugal ih ima 15, Švicarska 13, Njemačka 12, Hrvatska, Španjolska i Mađarska po 11..., Švedska je još na nuli, Albanija i Turska imaju po dva...

Dakako, u svemu tome dominira Cristiano Ronaldo, koji je u dvije utakmice skupio 20 udaraca na gol (najbliži pratitelji su mu Giroud, Morata i Bale sa po devet udaraca, od hrvatskih igrača Brozović i Mandžukić sa po sedam), ali je Ronaldu samo četiri od tih 20 išlo u okvir vrata!?

Bale sa šest, te Seferović i Morata sa po pet udaraca u okvir gola najopasniji su.

Portugal je promašio pet velikih šansi, Hrvatska i Švicarska po četiri, a kockasti su i dalje s tri pogođene vratnice i grede na vrhu po pehu. Od pojedinaca Seferović četiri, Ronaldo tri, Perišić dvije...

Dmitri Payet u dvije je utakmice namjestio najviše velikih šansi suigračima - čak 14. De Bruyne ih ima 11, a treći je Rakitić s devet! David Silva, Iniesta, Kroos i Rooney imaju ih po osam, Srna pet, Brozović četiri...

Najoštriji su Rumunji s 37 prekršaja u dvije utakmice, slijede Islanđani s 32, Mađari s 31, hrvatski su ih igrači napravili 28, a najmanje Belgijci - 18. Zaniljivo, od igrača najviše su prekršaja, po sedam, napravili Gunnarsson i - španjolski napadač Morata!?

Posjedom lopte 'ubija' Njemačka - 68,42 posto u dva susreta, ispred Španjolske (66,26%) i Portugala (65,57%). Hrvatska je imala loptu u posjedu 51,75 posto vremena, a najmanje Island - svega 28,32 posto.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.