Sport

Rukomet

Rukomet: Kadetkinje otputovale na Svjetsko prvenstvo u Slovačku

Rukomet: Kadetkinje otputovale na Svjetsko prvenstvo u Slovačku

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija otputovala je na Svjetsko prvenstvo koje se od 19. do 31. srpnja održava u Slovačkoj.

Izabranice Ivana Jerkovića su se za svjetsku smotru pripremale kroz tri faza priprema (Đurđevac, Umag Ivanić-Grad) u sklopu kojih su odigrale i šest pripremnih utakmica - jednu s hrvatskim juniorkoma, dvije s Mađarskom, jednu protiv Slovenije te za kraj svije protiv Španjolske.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu smještena u skupinu A zajedno s Rusijom, Njemačkom, Čileom, Japanom i Angolom, a hrvatske boje protiv njih branit će 16 igračica.

1. Lucija Bešen - ŽRK Sesvete Agroproteinka
2. Iva Šafar - RK Podravka
3. Magdalena Ećimović - ŽRK Split 2010
4. Korina Karlovčan - RK Podravka
5. Magalena Horvat - RK Podravka
6. Tena Japundža - ŽRK Rovinj
7. Lara Pavlović - RK Podravka
8. Anna Dobrić - ŽRK Zamet
9. Katja Mikolić - ŽRK Arena
10. Matea Pletikosić - ŽRK Budućnost
11. Ivona Mrđen - RK Podravka
12. Iva Papac - RK Podravka
13. Gabrijela Jurlin - ŽRK Split 2010
14. Katarina Mrazović - ŽRK Ivanić
15. Lea Franušić - RK Podravka
16. Antonela Kalčić - ŽRK Zamet

Stručni stožer, uz izbornika Jerkovića, čine trener Ante Burger, Trener vratarki Goran Trajkovski, fizioterapeutkinja Vesna Hodić i tehniko Iva Kanjugović.

Izbornik reprezentacije Ivan Jerković osvrnuo se na odrađene pripreme.

- U predfazi priprema okupili smo veći broj djevojaka i tu smo odigrali pripremnu utakmicu protiv naših juniorka. Testirali smo i davali programe kako bi vidjeli tko je u kakvoj formi. Prva faza odrađena je u Đurđevcu u sklopu koje smo odigrali dvije utakmice s Mađarskom. Prva utakmica nije bila pravi pokazatelj, ali već u drugoj smo počeli igrati onako kako znamo. Protiv Slovenije igrali smo u drugoj fazi u Umagu, a treća i završna faza odrađena je u Ivanić-Gradu. Tamo smo odigrali dvije utakmice protiv Španjolske. Moram biti iskren i reći da su se u toj utakmici na neki način skrivale karte jer smo naknadno saznali da su nam upravo Španjolke moguće protivnice u osmini finala. Bitno je da spremni idemo na Svjetsko prvenstvo na kojem ćemo dati sve od sebe.

Za kraj je Jerković prokomentirao protivnice u skupini A.

- Čile nam je totalna nepoznanica, nismo ništa našli o njima. No u toj utakmici naša kvaliteta i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Njemačku i Rusiju dobro znamo još s Europskog prvenstva s tim da ćemo ih još upoznati tijekom samog Prvenstva. U prilog nam tome i ide dobar raspored utakmica Najvažnije je da prođemo grupu. Sasvim je svejedno s kojeg mjesta idemo dalje jer turnir praktički kreće od osmine finala i u toj utakmici bi trebali biti u najvećoj formi.

Prvu utakmicu Hrvatska igra danas u 12 sati protiv Čilea.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.