Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Messi se vratio iz "mirovine" i odveo Argentinu do pobjede

Messi se vratio iz

Lionel Messi vratio se u reprezentaciju nakon ipak kratkog oproštaja i odmah donio važnu pobjedu Argentini, s igračem manje, protiv Urugvaja 1:0 u kvalifikacijama za SP.

Navijači su ga dočekali transparentima podrške i ovacijama, a njegov udarac, koji se odbio od urugvajskog braniča Josea Marije Gimeneza, odlučio je sraz i donio uspjeh u debiju izbornika gauča Edgarda Bauze.

Argentina je cijelo drugo poluvrijeme igrača s igračem manje nakon što je Paulo Dybala dobio drugi žuti karton!

Na početku nije bilo puno šansi, Argentina je imala posjed, Messi dirigirao, imao šansu iz slobodnog udarca, potom je Muslera zaustavio Dybalu, pa je slobodnjak Luisa Suareza obranio Romero... Dok Messi nije zabio svoj 56. gol za Argentinu za 1:0.

Luis Suarez brzo je mogao uzvratiti, a u drugom dijelu, nakon strogog isključenja Dybale, Urugvaj je dominirao, ali prvi je skoro zabio - Messi! U 52. minuti odlično je gađao iz slobodnjaka, ali je Muslera sjajno obranio.

Suarez i Edinson Cavani nisu uspijevali probiti gauče, pa je Argentina na ljestvici preskočila današnjeg suparnika.

Poredak nakon sedam kola kvalifikacija za SP je: Argentina 14, Urugvaj 13, Kolumbija 13, Ekvador 13, Brazil 12, Paragvaj 12, Čile 10. Bolivija 6, Peru 4, Venezuela 1 bod. Na SP idu prva četiri, dok peti, trenutačno Brazil, ide u play off.

Opširnije na Goal.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.