Sport

Tenis, US Open

US Open: Ana Konjuh preko Lepchenko u osminu finala!

US Open: Ana Konjuh preko Lepchenko u osminu finala!

Ana Konjuh ostvarila je do sad najveći uspjeh karijere na Grand slam turnirima plasmanom u osminu finala US Opena pobjedom nad Amerikankom Lepchenko sa 2-1 (6-3, 3-6, 6-2).

Prvi put je mlada hrvatska tenisačica otišla tako daleko na jednom Grand Slam turniru. Konjuh za četvrtfinale igra protiv četvrte nositeljice Agnieszke Radwanske.

Protiv 12 godina starije Lepčenko Konjuh je odlično otvorila dvoboj , povela sa 3:0, a potom kod svog vodstva od 3:1 izvukla i 0-40. Dvije od te tri vezane "break-lopte" spasila je sjajnim forhendima koji su odsjedali u sam kut terena.

Nažalost, u drugom setu je ona izgubila svoj prvi servis-gem loše krativši lopticu na "break-loptu" suparnice. Iako je odmah u sljedećoj igri vratila zaostatak, Konjuh je još jednom izgubila servis u šestoj igri drugog seta kada je napravila dvije dvostruke servis pogreške.

No, u trećem je setu mlada Dubrovčanka dominirala od samoga početka, ostvarila je "break" za 2:0 kojega je uvjerljivo držala da bi kod svog vodstva od 5:2 još jednom oduzela servis suparnici i ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Konjuh i Radwanska susrele su se i na posljednjem "grand slamu", u Wimbledonu prije dva mjeseca kada je Konjuh bila nadomak pobjede, no ispustila je veliko vodstvo u trećem setu da bi kod rezultata 7-7 nezgodno stala na lopticu i iskrenula gležanj zbog čega je Radwanska na kraju dobila odlučujući set sa 9-7.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.