Sport

Bayern Munchen

Lahm priznao: Bio sam nervozan prije susreta s Ancelottijem

Lahm priznao: Bio sam nervozan prije susreta s Ancelottijem

Nakon reprezentativne pauze vraćamo se klupskom nogometu. Njemački prvak Bayern će svoju utakmicu ponovno odigrati u petak, a Xabi Alonso je najavio da bi napokon za prvu momčad u prvenstvu mogao zaigrati Renato Sanches.

"Renato Sanches bi mogao zaigrati već u petak protiv Schalkea. Bit će važan igrač. Pun je energije, snažan je i gladan uspjeha i osvajanja naslova. To što ima samo 19 godina nije važno. On je već sada vrhunski igrač, a to je najvažnije za igrača, bez obzira ima li on 19 ili 35 godina," rekao je Xabi Alonso na konferenciji za medije, a potom se osvrnuo i na veliki derbi koji se u subotu igra u Manchesteru.

Sastaju se United i City, odnosno Jose Mourinho i Pep Guardiola, a Alonso je imao prilike raditi s obojicom.

"Kao vođe su jako slični, a kada je u pitanju nogomet svatko od njih ima vlastite ideje kako pristupiti utakmici. Drugačiji su kada su u pitanju ambicije, vizije u napadu i u obrani. Ali obojica iz svakog igrača mogu izvući ono najbolje, a za igrače je motivacija imati takvog trenera. Uvijek zahtijevaju najviše i to je najbolja stvar kod njih," rekao je Španjolac pa dodao:

"U Engleskoj je to velika utakmica. Mislim da će utakmica biti taktička, obojica trenera svoje metode temelje na analiziranju. Vidjet ćemo kako će završiti, nadam se da ću uspjeti pogledati utakmicu."

U petak bi protiv Schalkea sigurno trebao zaigrati i kapetan Bayerna Philipp Lahm koji je otkrio kako se osjećao uoči prvog treninga pod vodstvom Carla Ancelottija.

"Bio sam nervozan prije prvog treninga. Očekivanja su bila velika. Dolazak novog trenera možemo usporediti sa prvim danom škole i trenutkom kada upoznaješ novog učitelja," rekao je Philipp Lahm za Sport1.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.