Sport

Nogomet, Liga prvaka

Ronaldo: Htio sam slaviti ali jednostavno nisam mogao, Sporting me oformio kao igrača

Ronaldo: Htio sam slaviti ali jednostavno nisam mogao, Sporting me oformio kao igrača

Real Madrid se umalo osramotio u prvoj utakmici nove sezone Lige prvaka. Branitelj naslova je na otvaranju kod kuće na prepunom Santiago Bernabeuu ugostio portugalski sporting i u 88. minuti gubio 1:0, no onda su Cristiano Ronaldo u 89. te Alvaro Morata u petoj minuti sudačke nadoknade zabili za preokret 'los blancosa'.

"Sretan sam zbog pobjede jer smo cijelo vrijeme vjerovali da ju možemo dohvatiti. Ponekad se ovakve utakmice jednostavno događaju. Najvažnije je da su igrači nagrađeni za sav trud koji su uložili. Cristiano je ponovno započeo preokret. Međutim, svi trebaju znati da je ovo Madrid i mi možemo u jednoj sekundi promjeniti stvari. Na kraju smo uzeli bitna tri boda", rekao je trener Reala, Zinedine Zidane.

 Alvaro Morata je zabio osam golova u Ligi prvaka od 14/15, što je dvostruko više od bilo kojeg drugog španjolskog igrača.

"Ušli smo loše u utakmicu, ali ovo je Real Madrid. Ovakve situacije i ovakve utakmice se u početku ovog natjecanja jednostavno mogu dogoditi. Sretan sam jer smo stvarno vjerovali do zadnjih trenutaka. U nogometu možete pobijediti sve dok sudac ne odsvira kraj. Znao sam kako će James pucati i dao sam najbolje što mogu. Srećom, lopta je ušla u mrežu. Nogomet je ponekad nepošten, ali mi smo ovaj put pobijedili i sretni smo. Morali bi se boriti za prvo mjesto u skupini. Ja želim uspjeti ovdje. Naporno radim i nadam se da će biti još golova", rekao je Morata.

Cristiano Ronaldo je u Ligi prvaka zabio više golova iz slobodnih udaraca (12) od bilo kojeg drugog igrača na svijetu (podaci od 03/04), a protiv Sportinga je odigrao svoju 350. utakmicu za Real Madrid u svim natjecanjima.

"Bio je to važan gol jer je došao u predzadnjoj minuti. Igrali smo protiv momčadi koja za mene nije iznenađenje. Igraju jako dobro i mnogima ib mogli zagorčati život. Mi smo ušli pomalo pasivno u utakmicu, ali preokreti su dio ovog legendarnog stadiona. Međutim, isto tako i upozorenje za sljedeće utakmice jer ne smijemo opet ovako igrati. Mogli bi tako i nastradati. Sada želimo do prvog mjesta u skupini, a ja ću uvijek pomagati koliko mogu", rekao je Ronaldo koji nije slavio gol protiv momčadi u kojoj je započeo svoju karijeru:

"U početku sam htio spontano proslaviti, ali ovo je klub koji me oformio i klub prema kojem imam ogromno poštovanje. Taj klub je u mom srcu i jednostavno nisam mogao slaviti", pojasnio je Ronaldo pa dodao:

"U Realu želim, kao što sam to već govorio, završiti karijeru."

Dodajmo i kako je Gareth Bale kroz mix zonu Santiago Bernabea prošao šepajući te kratko pojasnio kako se radi o udarcu zbog kojeg ipak ne bi trebao izbivati s terena.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.