Sport

Tenis, Davis Cup

Davis Cup: Čilić nakon prvog dana polufinala donio Hrvatskoj izjednačenje

Davis Cup: Čilić nakon prvog dana polufinala donio Hrvatskoj izjednačenje

Ovacije Čiliću

Davis Cup reprezentacija Hrvatske izjednačila je na 1-1 nakon prvog dana polufinalnog dvoboja između Hrvatske i Francuske. Marin Čilić donio je prvi bod Hrvatskoj pobjedom protiv Lucasa Pouillea rezultatom 6-1, 7-6, 2-6, 6-2

Nakon poraza Borne Ćorića od Richarda Gasqueta na otvaranju polufinalnog dvoboja u Zadru između Hrvatske i Francuske, na teren dvorane Krešimira Ćosića izašli su Marin Čilić i Lucas Pouille.

Nakon početnog odmjerivanja snaga, Marin je prvi došao do "breaka" prednosti u četvrtom gemu prvog seta. Tu prednost potvrdio je još jednim oduzetim breakom u šestom gemu i tako poprilično suvereno uzeo prvi set rezultatom 6-1.

Početkom drugog seta, oba su igrača smireno osvojila svoja prva dva servis-gema. Pouille je u petom gemu držao prednost 40-0, međutim sjajni Čilić osvojio je u nizu pet poena i na krilima sjajne publike prvi došao do breaka prednosti u drugom setu, (3-2).

Marin je u sljedećem gemu na svom servisu tu prednost potvrdio (4-2), da bi zatim u sljedećem servis gemu mladog Francuza, propustio velikih 0-40 i još jednu break loptu. Tu nije bio kraj hrvatskim mukama, jer je Lucas Pouille prvo u sljedećem gemu slomio servis našeg reprezentativca za 4-4, a zatim i poveo 5-4. 

Marin je ostao čvrst na servisu za izjednačenje, a zatim po drugi puta u drugom setu breakom došao u priliku svojim servisom potvrditi drugi set. No ni prednost 40-0 i tri svoja servisa nisu bila dovoljna, već se moralo u tie-break. 

Tamo je Marin brzo došao do prednosti 5-2 i tako bolju igru u tie-breaku okrunio as servisom za 7-6 i vodstvo 2-0 u setovima. Psihološki vrlo važan set pošao je na stranu Čilića i Hrvatska je došla nadomak izjednačenja ukupnog rezultata.

Stanka uoči trećeg seta puno je više koristila francuskom igraču. Pouille se kao u drugom setu nastavio dizati u igri i već u trećem gemu breaknuo Marina. Nakon nove dvije Marinove propuštene prilike kod 15-40 u petom gemu, Francuz je u potpunosti preuzeo konce igre u svoje ruke i do kraja trećeg seta suvereno odjurio na 6-2.

Srećom, izgubljeni set nije poljuljao samopouzdanje prvog hrvatskog reketa. Čilić je u drugom gemu četvrtog seta po peti puta u meču breaknuo Pouillea i tako vrlo brzo došao do vodstva 3-0. Mala kriza na servisu Čilića nastupila je u sedmom gemu, međutim Marin se sjajno s tri as servisa izvukao iz neugodne situacije (15-40) i poveo 5-2.

Ta situacija kao da je slomila Francuza, koji na kraju nije izdržao pritisak na svom servisu i Marin je sa 6-2 uzeo četvrti set i tako donio Hrvatskoj prvi bod u ovom polufinalu. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.