Sport

Olimpijske igre

Italija se neće kandidirati za domaćinstvo OI sljedećih 20 godina

Italija se neće kandidirati za domaćinstvo OI sljedećih 20 godina

Predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Giovanni Malago izjavio je u petak kako se Italija sljedećih 20 godina neće kandidirati za domaćinstvo Olimpijskih igara nakon što je rimska gradonačelnica Virginia Raggi odbila podržati kandidaturu Rima za domaćinstvo Igara 2024.

"Sve je moguće, ali meni se čini nevjerojatnim da Italija podnese novu kandidaturu u sljedećih 20 godina", izjavio je Malago tijekom sjednice CONI-ja u Cagliariju.

Aktualna rimska gradonačelnica je u srijedu izjavila kako bi organiziranje Igara u Vječnom gradu ovom trenutku bilo "neodgovorno" s obzirom na financijsko stanje.

"U kandidaturu moraju sudjelovati grad, vlada i CONI. Ako bilo tko odustane, tada kandidatura gubi svoju snagu. Prihvaćamo situaciju i shvaćamo kako ovim povlačenjem gubimo međunarodni kredibilitet. Jako mi je žao jer smo bili prisiljeni odustati na dvije trećine puta", dodao je Malago.

U utrci za domaćina OI 2024. tako staju Pariz, Los Angeles i Budimpešta, a domaćin će biti određen na Kongresu MOO-a u Limi u listopadu sljedeće godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.