Sport

Nogomet, Liga prvaka

Rakitić: Messi? Pričamo o najboljem na svijetu

Rakitić: Messi? Pričamo o najboljem na svijetu

Barcelona je s 4:0 pred svojim navijačima pobijedila Manchester City u utakmici u kojoj nije nedostajalo uzbuđenja i događanja. Ozlijedili su se Jordi Alba, Gerard Pique i Pablo Zabaleta, a isključeni su Claudio Bravo i Jeremy Mathieu. Leo Messi je postigao tri pogotka, a dao je i jednu asistenciju.

"Dogodilo se puno stvari - ozljede, isključenja. Momčadi su željele iste stvari i velike pogreške se mogu dogoditi kada rival želi isto što i ti. Ovako visok rezultat će nas ojačati. Ali ovo su samo tri dodatna boda, još uvijek ništa nije gotovo, čeka nas i utakmica u Manchesteru," rekao je nakon utakmice Luis Enrique, a Marc-Andre Ter Stegen je dodao:

"Do njihovog crvenog kartona smo imali problema, napadali su nas, željeli posjedovati našu polovicu terena. Prvo poluvrijeme je bilo jako teško, ali smo na kraju uspjeli postići dosta pogodaka. Bravo? Takve se pogreške mogu dogoditi, takav je život vratara. Nije to nikakav veliki problem za njega. Messi nam je bitan, ali imamo još igrača koji mogu zabiti pogodak i poslati dobru loptu. Imamo jednu od najboljih momčadi na svijetu, ali moramo to dokazivati iz tjedna u tjedan."

"Odigrali smo odličnu utakmicu, u jako visokom tempu. Uživali smo, mislim da je pobijedila bolja momčad. Messi? Kada pričamo o Messiju, pričamo o najboljem igraču na svijetu," rekao je nakon utakmice Ivan Rakitić.

Pep Guardiola je doživio hladan tuš u svojoj Barceloni. 

"Dogodilo se to što se dogodilo. Do isključenja Brava utakmice ja bila otvorena. Pokušali smo dominirati i psotići im pogodak. Nakon isključenja to je postala druga utakmica. Pogreške su dio igre i moramo živjeti s tim. Mi smo momčad koja 35 godina nije igrala u Europi, pokušali smo se nadigravati s Barcelonom do 2:0 i imali smo dosta prilika," rekao je Guardiola i dodao:

"Nije prvi put da je Messi izveo ovako nešto. Imao sam sreće da to gledam nekoliko puta uživo. Za dva tjedna ćemo uzvratiti."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.