Sport

Tenis, WTA Masters

WTA Masters: Kuznjecova 'okrenula' Radwansku

WTA Masters: Kuznjecova 'okrenula' Radwansku

Ruskinja Svjetlana Kuznjecova svladala je najbolju poljsku tenisačicu Agnieszku Radwansku sa 7-5, 1-6, 7-5 nakon dva sata i 48 minuta borbe u dvoboju prvog kola Bijele skupine na WTA Mastersu u Singapuru.

Bio je to 17. dvoboj ove dvije tenisačice i 13. pobjeda Ruskinje koja je kao posljednja stigla na završni turnir osam najboljih tenisačica svijeta, što je izborila trijumfom na turniru u Moskvi koji je završio samo dva dana prije nego što je Kuznjecova morala izaći na teren u Singapuru.

Kuzenjcova je bolje počela meč, osvojila prvi set, ali nastavak je bio u znaku Poljakinje. Treća tenisačica svijeta je Ruskinji prepustila samo jedan gem u drugom setu, a u trećem je triput imala 'break' viška. Radwanska je vodila 2-0, potom i 4-2 te kod 5-4 servirala za pobjedu. Kod 40-30 Poljakinja je imala meč-loptu, ali je ostala bez realizacije. Kuznjecova je iskoristila drugu priliku za izjednačenje na 5-5, a dva gema poslije stigla je do velike pobjede iskoristivši treću meč-loptu.

U drugom dvoboju Bijele skupine sastaju se Čehinja Karolina Pliškova i Španjolka Garbine Muguruza.

U utorak su na rasporedu mečevi 2. kola u Crvenoj skupini. U 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu igraju Njemica Angelique Kerber i Rumunjka Simona Halep, a nakon njih će na teren Amerikanka Madison Keys i Slovakinja Dominika Cibulkova.

WTA Masters

Bijela skupina - 1. kolo:

Svjetlana Kuznjecova (Rus/8) - Agnieszka Radwanska (Polj/2) 7-5, 1-6, 7-5


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.