Sport

Biciklizam

Biciklizam: "Giro" starta na Sardiniji, završava u Milanu

Biciklizam:

Stoto izdanje biciklističke utrke "Giro d'Italia", koje će se održati od 5. do 28. svibnja sljedeće godine, započet će na Sardiniji, a nakon 3572.2 kilometara završiti ispred katedrale u Milanu, objavili su organizatori u utorak.

Odranije je bilo poznato kako će se prve tri etape jubilarnog "Gira" voziti na Sardiniji, start će biti u Algheru, a nakon dana odmora karavana će se preseliti na drugi veliki talijanski otok u Sredozemlju, Siciliju na kojoj će se voziti sljedeće dvije etape.

Uslijedit će dolazak na "čizmu", a tijekom rute odat će se počast najvećim imenima talijanskog biciklizma, pa će 14. etapa startati u Casellaniji, rodnom mjestu Fausta Coppija, dok će 11. etapa između Firence i Bagna di Romane spojiti Toskanu i Emiliju Romagnu, regije u kojima su rođeni i odrasli Gino Bartali, odnosno Marco Pantani.

Ipak, kao najteža i najzanimljivija etapa "na papiru" slovi 16. od Rovette do Bormija tijekom koje će biciklisti prijeći čak 227 kilometara, a pred sobom će čak dva puta imati mitski uspon na Stelvio i jedan na iznimno strmi Mortirolo.

Posljednja etapa bit će 28 kilometara dugački pojedinačni kronometar sa startom na pisti na kojoj se voze utrke formule 1 u Monzi i ciljem pred katedralom u Milanu gdje će biti i okrunjen novi pobjednik "Gira".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.