Sport

Košarka

Josip Vranković: Moramo biti konkretni od prve utakmice

Josip Vranković: Moramo biti konkretni od prve utakmice

Skupina u kojoj se nalazi Hrvatska se u osmini finala križa sa skupinom D u kojoj su Velika Britanija, Srbija, Rusija, Latvija, Turska i Belgija

Ždrijebu skupina EuroBasketa košarkaša 2017. u Istanbulu prisustvovao je stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković koji je prokomentirao skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska, koja će u prvom krugu igrati u skupini C u rumunjskom Cluju, a suparnici će joj biti Rumunjska, Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora.

"Smatram da tu imamo dosta dužnika s prošlog EuroBasketa, tu prvenstveno mislim na Češku. S druge strane, Crna Gora je ozbiljna reprezentacija. Ono što ćemo sigurno morati u ovoj grupi to je biti konkretni od prve utakmice. Smatram da će jednostavno trebati zauzeti što bolju poziciju s obzirom na grupu s kojom se križamo, odnosno tko bi nam mogli biti potencijalni protivnici. Pozicija s koje ćemo startati bit će jako važna", rekao je stručni tajnik HKS-a.

Skupina u kojoj se nalazi Hrvatska se u osmini finala križa sa skupinom D u kojoj su Velika Britanija, Srbija, Rusija, Latvija, Turska i Belgija.

"Skupina D je jako ozbiljna. Smatram da će tu doći do raščlanjivanja kvalitete i tu je jako bitno da u tom križanju budemo i mi visoko jer ne očekujem da će Velika Britanija i Belgija biti te koje će nam pomrsiti račune. Visoko vidim i Srbiju i Tursku. Još jednom naglašavam, bilo bi dobro da u našoj grupi budemo što više pozicionirani s obzirom na taj daljnji ždrijeb. Smatram da imamo kvalitetu za proći, i ono što nam treba je homogenost i kontinuitet što smo i pokazali prošle godine", objasnio je Josip Vranković.

Što se tiče izbornika hrvatske reprezentacije Josip Vranković je kazao:

"Stručni savjet će se sastati u narednim danima i nadam se da ćemo u periodu od mjesec dana imati izbornika".

Prvi dio natjecanja po skupinama EuroBasketa 2017. igrat će se u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, dok će se završnica, od osmine finala do finala, igrati u Istanbulu.

Plasman u osminu finala izborit će po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

EuroBasket 2017. igrat će se od 31. kolovoza do 17. rujna.


Reci što misliš!