Sport

Hokej na ledu

NHL: Capitalsi zaustavili Blackhawkse

NHL: Capitalsi zaustavili Blackhawkse

U najzanimljivijoj utakmici američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu, NHL, igranoj u petak Washington Capitalsi su kao gosti svladali Chicago Blackhawkse sa 3-2 u produžetku prekinuvši tako niz od sedam uzastopnih pobjeda domaćeg sastava.

U samom otvaranju utakmice svaka je momčad postigla po pogodak u razmaku od samo 22 sekunde, prvo je Jay Beagle (6:17) doveo goste u vodstvo s igračem manje na ledu, ali je Brian Campbell (6:39) anulirao tu prednost prije no što je istekla kazna igraču Capitalsa.

Beagle (14:44) je svojim drugim golom na utakmici donio novu prednost Washingtonu još u prvoj trećini, a taj je rezultat vrijedio sve do pred sam kraj susreta kada je Marian Hossa (59:37) 23 sekunde prije kraja uspio ugurati pločicu iza Bradena Holtbyja za 2-2. Ipak, u produžetku su gosti stigli do pobjede razornim udarcem Marcusa Johanssona (62:20) kojega Corey Crawford nije imao šanse zaustaviti.

Washington se ovom pobjedom potpuno primaknuo vrhu skupine Metropolitan, ima 19 bodova iz 13 susreta, bod više uz utakmicu više imaju Pittsburgh Penguinsi i New York Rangersi. Chicago je i dalje vodeći u skupini Central, ali i čitavoj zapadnoj konferenciji sa 22 boda.

Zanimljivo je bilo i u Edmontonu gdje su Dallas Starsi uspjeli sa 3-2 svladati domaće Oilerse. Goste je već u prvoj minuti u vodstvo doveo Lauri Korpikoski (0:28), Patrick Maroon (3:37) je izjednačio na 1-1, da bi novu prednost Starsima osigurao Patrick Eaves (4:51), ali rezultat prve trećine bio je 2-2 zahvaljujući Tyleru Pitlicku (19:31). Pobjednički pogodak za Dallas postigao je Antoine Roussel (35:00), a minimalnu prednost do kraja dvoboja očuvao je Kari Lehtonen koji je sakupio ukupno 40 obrana.

Dallas je ovom pobjedom stigao do 50-postotnog učinka, ima 15 bodova iz 15 susreta, dok je Edmonton i dalje vodeći sastav skupine Pacific sa 19 bodova, dva više od Anaheim Ducksa.

Ottawa Senatorsi su preokretom u samoj završnici uspjeli na svom ledu svladati Los Angeles Kingse sa 2-1. Gosti su poveli golom Dwighta Kinga (20:56) početkom druge trećine, te su tu prednost držali sve do četiri minute prije kraja. Tada je Zack Smith (56:06) pogodio za poravnanje, da bi pobjedu domaćima osigurao Mark Stone (59:53) pospremivši jedan odbijanac u mrežu samo sedam sekundi prije isteka vremena.

Ottawa je sa 18 bodova iz 14 nastupa druga u skupini Atlantic, sadam bodova više ima vodeći sastav skupine i čitave lige Montreal, dok je Los Angeles tek četvrti u skupini Pacific sa 14 bodva iz 15 utakmica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.