Sci-Tech

Threads dosegao 175 milijuna mjesečnih korisnika

Threads dosegao 175 milijuna mjesečnih korisnika

Threads, Metina društvena platforma dizajnirana kao odgovor X-u Elona Muska, dostigla je 175 milijuna aktivnih korisnika mjesečno uoči svoje prve godišnjice lansiranja.

Šef Mete Mark Zuckerberg potvrdio je broj korisnika u objavi na platformi, uz komentar "Kakva godina".

Threads je pokrenut u srpnju 2023. kao izravni konkurent X-u, ranije poznatom kao Twitter, koji se našao u značajnoj rekonstrukciji nakon što ga je preuzeo direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk. Otpustio je mnogo osoblja, revidirao sustav verifikacije korisnika i smanjio moderiranje sadržaja kao dio plana da omogući "apsolutnu slobodu govora" na stranici.

Mnogi korisnici, nezadovoljni promjenama, počeli su tražiti alternativu, a tu su priliku zgrabili Zuckerberg i Meta.

Lansiranje mreže Threads uslijedilo nakon žestoke javne svađe dvojice tehnoloških mogula, pri čemu je Musk Zuckerberga izazvao na borbu u kavezu, ali se to nikad nije dogodilo.

U jednom su trenutku Musk i tvrtka X čak zaprijetili pravnim postupkom protiv Mete zbog pokretanja nove aplikacije.

Postignuće od 175 milijuna mjesečnih korisnika Threadsa skromno je u usporedbi s najvećim društvenim mrežama. Druge Metine velike društvene mreže, Facebook i Instagram, imaju milijarde aktivnih korisnika.

No iz Mete sugeriraju da fokus Threadsa nije broj korisnika, a šef Instagrama Adam Mosseri rekao je The Vergeu prošle godine da bi bio "više zainteresiran" da platforma postane "kulturno relevantna".

Za razliku od nekih društvenih mreža, Meta je smanjila istaknutost političkog sadržaja i umjesto toga na Threadsu potaknula više zabavnog sadržaja.


Reci što misliš!