gastro
Chefs at Sea: Vrhunski chefovi gostuju u najboljim hrvatskim restoranima
Chefs at Sea – projekt udruge restorana JRE-Hrvatska održat će se i ove godine u restoranima udruge na obali Lijepe naše. 5. lipnja 2024, u čak 10 restorana udruge JRE-Hrvatska, u 19:00 sati započet će večera koju predvodi gostujući vrhunski JRE chef.
Jedan zajednički stol od 8 gostiju moći će uživati u savršenoj večeri od lokalnih namirnica u internacionalnoj interpretaciji, a direktnim upitom na restorane u kojima se održava ova manifestacija dobit ćete sve informacije o raspoloživosti. Cijena degustacijske večere sa vinskom pratnjom iznosi 200 eura.
Chefs at Sea: Restorani i gostujući chefovi 2024.
Rezervirajte vaše mjesto na vrijeme u jednom od JRE-Hrvatska restoranima za projekt Chefs at Sea. U nastavku donosimo popis restorana koji sudjeluju u projektu te gostujuće chefove:
- Lešić Dimitri, Korčula & Jeroen Raes, Rozemarijn, JRE-Nizozemska
- Zijavica, Mošćenička draga & Bine Volčić, Monstera Estare, JRE-Slovenija
- Konoba Boba, Murter & Juan Carlos Ferrando, Logrono JRE-Španjolska
- Konoba Pelegrini, Šibenik & Benjamin Fontaine, L’Inattendu, JRE-Belgija
- Foša, Zadar & Alfred Prasad, JRE-UK
- San Rocco, Brtonigla & Andreas Herbst, Riederalm, JRE-Austrija
- Konoba Kala, Supetar & Vladislav Penov, Cosmos, JRE-Bulgarska
- Navis, Opatija & Stefaan De Proft, Pacht 26, JRE-Belgija
- Lemongarden, Sutivan & Tomaž Bratovž, JB, JRE-Slovenija
- Badi, Umag & Philipp Dyczek, Artis, JRE-Austrija
Susret gastronomije i kultura
Projekt Chefs at Sea sufinanciran je od strane Hrvatske turističke zajednice, a svake godine udruga ugošćava internacionalne chefove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku te se susreću s našim kulturama, tradicijama i namirnicama s kojima kuhaju.
„Međusobno upoznavanje, razmjena znanja i iskustva te učenje novih tehnika i razvijanje novih okusa na namirnicama sa kojima smo okruženi predstavlja glavne ciljeve projekta „Chefs at Sea“. Odlazak na staževe u druge zemlje san je svakog kuhara, a mi na ovaj način pružamo cijelom timu jedinstveno iskustvo gdje ima prilike učiti i raditi sa internacionalnim chefovima. Internacionalnim chefovima organiziramo i zajednički izlet gdje se svi bolje upoznamo te im približimo naše gastronomsko nasljeđe i našu kulturu življenja“ – objasnio je predsjednik udruge restorana JRE-Hrvatska, Vjeko Bašić (vlasnik Konobe Boba na Murteru).
Večera Chefs at Sea je humanitarnog karaktera ove godine, a prikupljena sredstva donirat će se kolegama iz udruge UNUO – koji brinu i osposobljavaju osobe sa invaliditetom u ugostiteljstvu, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za samostalan život i tržište rada kroz umjetnost gastronomije. Prikupljena sredstva donirat će se u svrhu potpore realizaciji grand finala Cupi’s Spoon 2024.
Vezane vijesti
-
U vodenoj bujici uništen dio građe u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića
-
-
U 12:52 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na području Šibenika.
-
Vaterpolo klub Brodograditelj, smješten u Betini na otoku Murteru, ove godine klub ove je godine dobio novu upravu. Na izbornoj skupštini za predsjednika kluba izabran je Marijan Magazin, dok je za dopredsjednika izabran Luka Jakovčev.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!