Sci-Tech

umrežavanje

Prvi meet up u organizaciji ZadarConnect-a: Kad krećemo? – Polijećemo

Prvi meet up u organizaciji ZadarConnect-a: Kad krećemo? – Polijećemo

ZadarConnect kreće s prvim u nizu događanja čiji je cilj daljnji razvoj zadarske IT zajednice, umrežavanje i popularizacija IT kulture.

NAJAVA:

Pozivamo IT profesionalce, entuzijaste, ali i sve zaljubljenike u digitalne tehnologije da nam se pridruže na prvom meet-upu simboličnog naziva: „Kad krećemo? – Polijećemo.“

Proljetna večer 7. lipnja u 19 sati, na terasi Meetup caffe-a (Put Murvice 3a) kao zagrijavanje za produženi vikend ('ko zna kako spojit')…

Ne možemo vam reći što vas čeka jer to ni mi ne znamo, ali nadamo se kul ekipici, iću i piću.

Da ne bi stalo na tome i da nam se developeri ne zavuku svak' u svoj kut, organizirat ćemo i dva panela.

Kako to obično biva krećemo od početka pa će prvi panel pokušati, a nadamo se i uspjeti (zato ih i plaćamo), dati odgovor na pitanje „Kako do prvog posla u IT-u?“. Tu je računica jasna – očekujemo da razriješi upitnike početnicima, na prvom mjestu studentima, ali i ekipi na raskršću života (ne odazivaju se na bumeri! ) koji razmišljaju o promjeni kursa.

Kroz 20-minutni panel odgovore će zasigurno dati Petar Garžina (Cognism), Krešimir Marnika (Teched) i Ante Miočić (Alfatec). Kažu da znaju odgovore na neka pitanja pa smo im odlučili dati priliku.

Dečki su već neko vrijeme u industriji, a dobro poznaju i lokalnu IT scenu pa nam ne preostaje drugo nego povjerovat' im.

Nakon njih gentlemenski slijede cure koje žele reći  kako je njima u IT industriji i jesu li konačno dobile jednake plaće. Tu računamo da će možda i reći kolike su, kad su već svi rekli TABU-u pa možda padne i neki chick(en) fight.

Aaa, sada dolazite je li?

Temu ste pogodili: „Žene u IT-u“, a cure su Helena Mikulandra (WOD Software), Helena Kolega (HIA) i Ana Zujić Šare (OTP Banka).

Kako smo već komunicirali, iza inicijative ZadarConnect stoji udruga Zadar Developers Hub koja će ovu priliku iskoristiti za predstavljanje i najavu budućih meet-upova, radionica, edukacija i sl. kako bi osnažili lokalnu zajednicu, privukli zainteresirane da sudjeluju u praćenju novih tehnologija, umreže se i surađuju.

Cilj je prestići Split u roku od godinu dana

 


Reci što misliš!