Sci-Tech

National Geographic

Više od polovice ispitanika u Hrvatskoj vjeruje u NLO-e, a neki od njih kažu da su ih vidjeli

Više od polovice ispitanika u Hrvatskoj vjeruje u NLO-e, a neki od njih kažu da su ih vidjeli

Čak 57 posto Hrvata vjeruje u postojanje NLO-a, pokazalo je domaće istraživanje pokrenuto povodom premijere serije „NLO: Istraživanje nepoznatog“ koju gledamo utorkom u 22 sata na National Geographic kanalu.

Kada pričamo o Hrvatskoj, istraživanje je pokazalo da 5 % Hrvata priznaje da je vidjelo NLO ili da je imalo kontakt s vanzemaljcima, a njih 53 % smatra da postoje dokazi o postojanju izvanzemaljske civilizacije.

Nova epizoda koju pratimo danas, 30. svibnja u 22 sata pod nazivom Projekt "Plava knjiga", otkrit će više o istraživačkom programu čiji je cilj bio utvrditi postoji li nacionalna prijetnja neidentificiranih letećih objekata. Pratimo priču iz 2008. kada lokalni pilot u Teksasu vidi svjetla na nebu iznad svog ranča koja dolaze iz velikog nepoznatog objekta. Stotine ljudi vidjelo je letjelicu, što za lokalnu novinarku predstavlja veliku priču. Od ovog klasičnog susreta vraćamo se nekoliko desetljeća unatrag i pokretanja Projekta Plava knjiga za proučavanje rastućeg "problema NLO-a" u zemlji.


Reci što misliš!