Sci-Tech

Revolucija digitalne pismenosti

Rotary klub Zagreb Centar planira opremiti 300 osnovnih škola diljem Hrvatske s 15.000 micro:bit uređaja

Rotary klub Zagreb Centar planira opremiti 300 osnovnih škola diljem Hrvatske s 15.000 micro:bit uređaja
Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL

Rotary klub Zagreb Centar pokrenuo je inovativan humanitarni projekt pod nazivom “Revolucija digitalne pismenosti” u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih te Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Najavljena je konferencija za medije povodom predstavljanja projekta Revolucija digitalne pismenosti i isporuke 15.000 microbitova u 290 osnovnih škola širom Hrvatske u organizaciji Rotary kluba Zagreb Centar.

Konferencija će se održati u četvrtak, 11. svibnja u 11 sati, u prostoru hotela Sheraton, na adresi: Ulica kneza Borne 2, Zagreb.

Više informacija o samom projektu, njegovoj provedbi i značaju reći će član projektnog tima Ivan Vidaković, ispred Rotary kluba Zagreb Centar, Nenad Bakić, suosnivač IRIMA, partnera na ovom projektu, Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska d.o.o. koji je sponzor projekta i ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju dr.sc. Hrvoje Meštrić.

Rotary klub Zagreb Centar pokrenuo je inovativan humanitarni projekt pod nazivom “Revolucija digitalne pismenosti” u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih te Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Cilj projekta je opremiti 300 osnovnih škola diljem Hrvatske s 15.000 micro:bit uređaja za poduku u razrednoj nastavi (1. – 4. razred)  te osigurati edukaciju za 1200 nastavnika i knjižničara.

Projekt je financiran dobrovoljnim prilozima Rotary zajednice iz RH (10) i svijeta (25), donacijama renomiranih ICT tvrtki iz Hrvatske (15) te bespovratnim sredstvima Rotary zaklade (The Rotary Foundation).


Reci što misliš!