Sci-Tech

škola stema

Zadrani na na konferenciji CUC 2023: Era digitalne zrelosti u Rovinju

Zadrani na na konferenciji CUC 2023: Era digitalne zrelosti u Rovinju

Predstavnici projekta Kreativne škole STEM-a u svrhu stjecanja znanja i uvida u primjere dobre prakse sudjelovali na konfreneciji CUC 2023: Era digitalne zrelosti u Rovinju

U sklopu projekta Kreativna škola STEM-a  UP.04.2.1.10.0037  održano je studijsko putovanje  sa svrhom sudjelovanja na konferenciji CUC 2023: Era digitalne zrelosti od 26. – 28. travnja 2023. u Rovinju za 9 osoba, predstavnika ciljne skupine s namjerom nadogradnje  znanja i vještina stečenih tijekom Interaktivne edukacije za voditelje Pilot radionica za djecu i mlade (tijekom i po završetku projekta) te unutar svoji zanimanja i područja rada.

Zajednici tehničke kulture Zadarske županije prijavom na poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a" odobreno je sufinanciranje projekta „Kreativna škola STEM-a“  iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH – Ured za udruge Vlade RH u iznosu od  137.626,07 EUR  (1.036.943,59 KN).

CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC organizira se jedanput godišnje okupljajući CARNET-ove korisnike i suradnike, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja digitalne tehnologije.

Ista predstavlja platformu “za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s digitalnom tehnologijom, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći se modernim pedagoškim pristupima”.

Predstavnici ciljne skupine – pripadnici organizacija civilnoga društva koji su ujedno i članovi udruga pod Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, tijekom trodnevnog boravka u Rovinju i praćenja programa konferencije imali su priliku educirati se i umrežavati s drugim sudionicima i  institucijama. Na taj način su se stekla  vrijedna iskustva za daljnju popularizaciju STEM-a, ujedno i glavnom cilju projekta Kreativna škola STEM-a te uvidi u primjere dobre prakse kako bi se ista u budućnosti  prenosila djeci i mladima te cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti.


Reci što misliš!