Sci-Tech

aplikacije

Google dobio zeleno svjetlo za akviziciju Photomatha

Google dobio zeleno svjetlo za akviziciju Photomatha
Petar Glebov/PIXSELL

Službeno je - aplikacija Damira Sabola koja pomaže kod učenja matematike postat će dio Googlea.

Googleova akvizicija Photomatha “ne smanjuje konkurenciju na tržištu online alata koji pomažu s učenjem i rješavanjem zadaća iz matematike i, općenito, na tržištu pretraživanja”, izjavili su iz regulatorrnog tijela Vijeća EU.

Time je vijest koja je prije koji tjedan odjeknula domaćom tehnološkom scenom postala i službena – Google će akvizirati Photomath.

Očekivana odluka

Takva se odluka očekivala, Reuters je nekoliko dana ranije izvijestio da će Google najvjerojatnije dobiti zeleno svjetlo za akviziciju hrvatske aplikacije, iako su akvizicije američkih big tech divova u posljednje vrijeme pod povećalom regulatornih tijela.

Zbog čekanja na odluku tijela Europske unije, ni iz Photomatha, a ni iz Googlea dosad nisu smjeli komentirati vijest o akviziciji, samo su je potvrdili.

Google je u pregovore o akviziciji s Photomathom krenuo u svibnju 2022.  Photomath je godinu ranije, 2021., osigurao investiciju od 23 milijuna dolara. Rundu su predvodili Menlo Ventures, a sudjelovali su i GSV Ventures, Cherubic Ventures te dotadašnji Photomathovi investitori Learn Capital i Goodwater Capital.

Više na Netokraciji


Reci što misliš!