Sci-Tech

istraživanje pokazalo

Milenijalcima brže propada zdravlje kako stare

Milenijalcima brže propada zdravlje kako stare
Dino Stanin/PIXSELL

Onima rođenima između 1981. i 1996. sudbina je zapečaćena: prema istraživanju koju je provela udruga Blue Cross Blue Shields, imali bi nimalo ružičastu budućnost.

Takozvani milenijalci, unatoč tome što su proživjeli razdoblje ekonomskog, kulturnog, zdravstvenog i tehnološkog procvata, bili bi predodređeni da više obolijevaju i, posljedično, umiru ranije od generacije X koja im je prethodila, ali i sadašnje generacije Z.

Prema istraživanjima, milenijalcima sve brže propada zdravlje kako stare.

Zabrinjavajući podaci

To se odnosi i na fizička zdravstvena stanja, poput visokog krvnog tlaka i visokog kolesterola, i na poremećaje ponašanja, poput depresije i hiperaktivnosti.

Istraživači su identificirali stope smrtnosti koje rastu za više od 40%. Također, zdravstveni problemi će rezultirati većom potražnjom za skrbi i većim troškovima zdravstvene skrbi. U najgorem mogućem scenariju, predviđa se da će troškovi liječenja za milenijalce biti 33% veći od onih za generaciju X, piše Novi list.

Podatak je stoga prilično zabrinjavajući, jer po svemu sudeći, milenijalci neće dobro živjeti te će imati sve češće probleme kako fizički tako i psihički.


Reci što misliš!