Sci-Tech

2. veljače

Bug Future Show u Zagrebu očekuje tri tisuće posjetitelja

Bug Future Show u Zagrebu očekuje tri tisuće posjetitelja

Jubilarni 10. Bug Future Show (BFS) okupit će u Zagrebu 2. veljače oko tri tisuće posjetitelja te pod motom "Perfect 10" predstaviti nove tehnološke trendove i nagraditi tehnološke ideje, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije HT-a.

Nakon dva online izdanja BFS se ponovo održava uživo u zagrebačkom Mozaik Event Centru s domaćim i stranim predavačima, koji će publiku voditi kroz nove trendove i druge tehnološke aktualnosti putem panela, radionica i rasprava. Novost su predavanja za developere.

Program BFS-a u 10. izdanju je, po riječima glavnog urednika Buga i direktora konferencije Miroslava Rosandića te urednika i direktora sadržaja Dragana Petrica, najbogatiji i najraznovrsniji do sada. Odvijat će se na tri pozornice uz popratne izložbe proizvoda i rješenja u prostorima ispred dvorana.

Razgovarat će se i o stanju IT-ja u Hrvatskoj i pitanjima poput onoga jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva, a bit će obrađene i druge teme: načini smanjenja emisija stakleničkih plinova, strojnog učenja, obrazovnog sustava u Hrvatskoj, umjetne inteligencije itd.

Petric je najavio da će dodijeliti i nagradu od 18 tisuća eura najboljima u popratnom natjecanju - prvom hrvatskom hakatonu održivih tehnoloških ideja za jednu osiguravajuću kuću.

Ulaznice su kao i svake godine za posjetitelje besplatne, a za ulazak je potrebna prijave tj. pozivnice koje su namijenjene prije svega čitateljima IT magazina Bug, koji je i organizator BFS-a. Deseto izdanje BFS-a ove se godine poklapa i s 30 godina izlaženja tog magazina.

Od predavača Petrice je istaknuo Amerikanca Tima Stevensa, bivšeg tehnološkog urednika mnogih važnih IT američkih medija, a danas freelancera, koji će, kako je rekao, predstaviti deset  tehnoloških trendova koje treba pratiti u sljedećih deset mjeseci, jer donose velike promjene - od kripto valuta do autonomnim vozila i drugih.

Za vrijeme boravka u Hrvatskoj on će isprobati automobil Neveru (do sada je u svijetu testirao više od 200 električnih automobila) u čemu će mu pri ruci biti i Mate Rimac, koji će također sudjelovati na BFS-u.


Reci što misliš!