Sci-Tech

vrijednost 5 milijuna kuna

Najmodernija oprema za minimalno invazivnu kirurgiju na Svetom Duhu

Najmodernija oprema za minimalno invazivnu kirurgiju na Svetom Duhu
Grad Zagreb

Klinika za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh dobila je modernu i vrhunski opremljenu integriranu operacijsku salu koju je danas otvorila zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec

„Ovdje smo drugi put u mjesec dana, čime skrećemo pozornost javnosti na važne investicije u KB Sveti Duh“ rekla je zamjenica Dolenec istaknuvši kako je vrijednost ove investicije oko 5 milijuna kuna, od čega je 3,7 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava, dok ostatak čine sredstva bolnice.

Zamjenica je najavila i investicije planirane za 2023.: 2 milijuna kuna namijenjeno je za Centar za planiranje obitelji, očekuje se završetak radova na Zavodu za mikrobiologiju, a počinju i opsežni radovi na sanaciji zgrade bolnice uslijed štete od potresa, vrijedni preko 300 milijuna kuna, javlja Grad Zagreb.

9733a4f14e007b53e40c206ba9130c04.jpg?v=2Pomoćnik ravnateljice KB Sveti Duh za osiguranje kvalitete zdravstvene zaštite prof.dr.sc. Žarko Alfirević izrazio je zadovoljstvo otvorenjem ove novouređene operacijske sale, a sreću i uspjeh u radu zdravstvenim radnicima poželjela je i posebna savjetnica ministra zdravstva prim. Vera Katalinić Janković, dr. med.

„Ova investicija znači dvije stvari. Prvo - najmoderniju laparoskopsku opremu, znači opremu za minimalno invazivnu kirurgiju, koja nam pomaže da što lakše, točnije i preciznije operiramo. Drugo – integrirana sala znači da su ujedinjene sve komande na jednom mjestu te da nema nepotrebnog gubitka vremena u npr. spajanju opreme, već se kirurg u potpunosti može posvetiti operaciji“ objasnio je prof.dr.sc. Ratko Matijević, dr.med., predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo.


Reci što misliš!