Sci-Tech

166. obljetnica rođenja

Manifestacija Tesla&friends od 9. do 11. srpnja

Manifestacija Tesla&friends od 9. do 11. srpnja
RTL

Manifestacija Tesla&friends održat će se od 9. do 11. srpnja, a tom će se prigodom dodijeliti godišnje nagrade u tri kategorije te održati konferencija na temu Pametni i inovativni gradovi.

Manifestacija, koju organizira udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u povodu 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle i 9. Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija, počinje demonstracijom Teslinih pokusa 9. srpnja u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Istoga dana navečer bit će izvedena multidisciplinarna predstava "Magnetsko polje igre", a na zagrebačkim fontanama bit će projiciran lik Nikole Tesle.

Na dan Teslina rođenja, 10. srpnja održat će se prigodan program kod spomenika Nikole Tesle u Zagrebu uz polaganje cvijeća. U programu će sudjelovati predstavnici udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, glazbenici Lela, Lucia i Joe Kaplowitz, a dodijelit će se i nagrade školarcima – mladim kreativcima koji su tijekom godine sudjelovali na radionicama u organizaciji Udruge.

Iste večeri svečano će se u Hotelu Esplanade obilježiti obljetnica znanstvenikova rođenja i Dan Nikole Tesle te će biti dodijeljene godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost u tri kategorije.

Konferencija na temu "Pametni i inovativni gradovi" održat će se 11. srpnja od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb Vitomir Klasić i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Hrvatske zajednice inovatora Miljenko Šimpraga, a izlaganja će održati voditeljica projekata u Sektoru za zaštitu okoliša Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Nirvana Franković Mihelj, Ana Marija Sanader iz tvrtke Kristalna ideja d.o.o., Snježana Turajlija vlasnica obrta GREENiKA poslovno savjetovanje, Maja Somogyi Škoc s Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Tomislav Pokrajčić, suvlasnik i direktor tvrtke Jel-Tom.

Nakon izlaganja na programu konferencije je i panel rasprava na temu "Održivim gospodarenjem do čistog okoliša Grada Zagreba".


Reci što misliš!