Sci-Tech

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Zadar u regularnom dijelu prosuo pobjedu u Čačku, u produžetku se raspao

Zadar u regularnom dijelu prosuo pobjedu u Čačku, u produžetku se raspao
Borac/ Duško Radišić

U 18. kolu regionalne ABA lige košarkaši Zadra doživjeli su poraz na gostovanju u Čačku kod momčadi Borca, direktnog konkurenta u borbi za ostanak, rezultatom 79-73. Imali su Zadrani +3, 30 sekundi prije kraja regularnog dijela ali su pogreškama dopustili da domaći utakmicu odvedu u produžetak u kojem su se bolje snašli i zasluženo slavili.

Prva četvrtina odigrala se u serijama s obje strane, niti u jednom trenutku nije se dogodila situacija koš za koš. Prvo su Zadrani poveli 6-0, koševima Jordana (jedno bacanje), Junakovića i tricom Drežnjaka, a vrlo brzo su odgovorili domaćini koji rade seriju 7-0 koju tricom zaključuje Hale. Ponovo je Zadar na krilima Cartera u seriji 9-0, koju drugom tricom zaključuje Drežnjak za 7-15 i domaći su prisiljeni na minutu odmora. Jezična juha domaćeg trenera Marinovića je upalila jer sada Borac radi novu seriju 8-0, uz nesebičnu pomoć Zadrana koji su napravili niz pogrešaka i na mali odmor otišlo se u egalu, 15-15.

Početak druge četvrtine obilježila je upravo igra koš na koš s obje strane koje nije bilo u prvoj dionici. Zadrane je u tim trenucima vukao Thompson, ali nakon pet uzastopnih poena Radovana Đokovića Borac bježi na 27-23 i Anzulović reagira minutom odmora koja je urodila plodom jer njegovi momci rade seriju 7-0 košem Cartera i uz 5 poena Jordana za 27-30. Igralo se u egalu do 32-32 kada Hale zabija tricu. Katastrofalni šut s linije bacanja nastavio je i Carter (ukupno mizernih zadarskih 4/11 u prvom poluvremenu) a raspoloženi Radovan Đoković u posljednjoj sekundi iz kuta zabija tricu za 38-32, što je bio rezultat i prvog poluvremena.

Radovan Đoković s 11 i Hale sa 6 poena predvodili su Borac u prvih 20 minuta, dok su kod Zadra četiri igrača ubacila po 6 poena (Carter, Jordano, Drežnjak i Thompson). Bili su Zadrani bolji u skoku (17/20), u asistencijama malo su bili bolji domaći (7/6), Zadrani su imali 3 izgubljene lopte više (4/7), Borac je trice šutirao 6/12, a Zadar 4/13, a razlika je u stvari plod promašenih zadarskih bacanja, Borac je šutirao 4/5 s linije.

Poveli su domaći i sa +7, 39-32 na početku treće četvrtine, ali izlaskom Mavre i ulaskom Junakovića Zadrani se ponovo pokreću a pogotovo Thomson koji tricom zaključije seriju Zadra 9-0, za 39-41 i domaći su pozvani na minutu odmora. Nije baš pomoglo jer se nastavio Thomson show i Zadar košem Junakovića i 4 uzastopna zadarskog centra odlazi na 40-47, na 3 minute do kraja treće četvrtine. Thomppson je zaradio 3. osobnu i morao je na klupu a nakon novog time-outa Marinovića budi se Borac koji preko Todorovića i tricom Đokovića dolazi na 45-47 i sad Anzulović zove svoje momke na konzultacije. Nije baš dalo rezultata jer su se domaći preko Marinkovića (2+1) vratili u vodstvo 48-47, što je bio rezultat kojim će se krenuti u posljednju četvrtinu.

Ušli su domaći odlučnije u četvrtu četvrtinu i vrlo brzo s dvije vezane trice Tomaševića bježe na +7, 56-49. Nakon Anzulovićeve minute odmora slijedi nova serija Zadra, 9-0 koju je pokrenuo Junaković (2+1) i dvije vezane trice Cartera za novo vodstvo gostiju. Kada je Carter napokon pogodio dva bacanja (do tad je šutirao 1/6) za 60-63 činilo se da bodovi putuju u Zadar, ali tako nisu mislili domaći jer su preko Halea izjednačili na 65-65 a u preostalih 5 sekundi Junaković nije realizirao napad za pobjedu i ušlo se u produžetak.

Tad se domaćima ukazuje Ilija Đoković koji prvo tricom pa nakon toga polaganjem dovodi Borac u vodstvo 72-67 a Anzulović uzima novu minutu odmora koja ovaj put nije polučila rezultat jer se na Iliju tricom nadovezao Radovan Đoković a kada je Hale zabio tricu za 78-68 minutu i pol prijekraja bilo je sve riješeno. Zadar je propustio slaviti u regularnom dijelu kada je imao dobivenu utakmicu, a potpuno se raspao u produžetku i bodovi su ostali u Čačku. Završilo je rezultatom 79-73.

Ključnim u ovom porazu bila su slobodna bacanja koja su Zadrani šutirali katastrofalnih 10/22 (45 posto) te puno bolji šut Borca za tricu (13/34) u odnosu na 7/27 Zadra.

Zadranima je ovo 11. poraz uz 5 pobjeda u ABA ligi, a ovom pobjedom Borac, koji je nakon slavlja u gostima kod Mege vezao dvije pobjede, sada je na skoru od 6 pobjeda uz 10 poraza.

Kompletna statistika

Domaće su do pobjede predvodili Radovan Đoković sa 18 poena, Tomašević je dodao 14 a Hale 13 dok je Zadrane predvodio Thompson, koji je iz nepoznatih razloga prosjedio kraj regularnog dijela i gotovo cijeli produžetak, sa 17 poena i 5 skokova, Carter je dodao 14 uz 13 skokova i 5 asistencija, a toliko je zabio i Junaković.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!