Sci-Tech

Nogomet, prijateljska utakmica

Lukaku strijelac za pobjedu Belgije protiv Hrvatske

Lukaku strijelac za pobjedu Belgije protiv Hrvatske
AP Images

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Eura nogometna reprezentacija Hrvatske je u nedjelju u Bruxellesu izgubila od Belgije sa 0-1 (0-1), a jedini pogodak postigao je Romelu Lukaku u 38. minuti.

Hrvatska je počela u satavu Livaković - Barišić, Ćaleta-Car, Vida, Vrsaljko - Brozović - Kovačić, Modrić - Perišić, Rebić - Petković, postava za koju mnogi predviđaju da će biti naš početni sastav na startu Eura protiv Engleske, dok je Belgiji nedostajao njihov najbolji igrač veznjak Kevin De Bruyne, koji je morao obaviti malu operaciju na licu zbog ozljede u finalu LP.

I u  prvih deset minuta Hrvatska je dobro izgledala na terenu i dominirala u posjedu lopte.

No, Belgijci su se polako dizali i u 31. minuti su dva puta pogodili prečku. Prvo je Romelu Lukaku pucao sa 18 metara i pogodio prečku, a  na odbijenu loptu stigao je Carrasco koji puca glavom, ali opet u prečku.

U nastavku akcije Modrić je u kontru izbacio Perišića, koji se sjurio u kazneni prostor protivnika, ali je njegov udarac blokiran.
 
I onda se u 38. minuti ukazala naša stara boljka, loša igra u obrani u prekidu. Nakon kornera nismo dobro očistili, lopta je ponovno ubačena u naš peterac, a Lukaku ju je iz blizine pospremio u mrežu.

Početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, Vrsaljko je probio desni bok i dobro ubacio prizemnu loptu na prvu stativu za Petkovića, a vratar Courtois pravovremeno je presjekao dodavanje.

Belgijci u 53. minuti pokušavaju preko Carrasca, koji sa 13 metara iskosa puca pored gola. U drugom poluvremenu oba trenera su izvršila po šest zamjena, i dvije najbolje šanse vidjeli smo pred kraj utakmice..  

U 88. minuti Romelu Lukaku je mogao postići svoj drugi pogodak. Nakon dobrog centaršuta bio je najbolji u skoku i pucao glavom iz blizine, ali je vratar Livaković odlično obranio.

Na kraju je Hrvatska u sudačkoj nadoknadi (90+1) mogla čak i doći do izjednačenja, Josip Brekalo je odlično pucao s ruba 16-erca, ali je Courtois bio na pravom mjestu.

Tako je Hrvatska pripreme uoči Eura završila remijem s Armenijom (1-1) u Velikoj Gorici, kada je promašila dosta prilika, a pogotke su postigli Ivan Perišić (23) za Hrvatsku i Wbeymar Angulo (72) za Armence i porazom od Belgije 0-1.

BELGIJA: Courtois - Vertonghen (Vermaelen 46), Denayer, Alderweireld - Chadli (Thorgan Hazard 71), Dendoncker (Eden Hazard 81), Tielemans, Castange - Carrasco (Doku 81), Lukaku, Mertens (Vanaken 68).

HRVATSKA: Livaković - Barišić (Gvardiol 46), Ćaleta-Car, Vida, Vrsaljko - Brozović - Kovačić (Vlašić 61), Modrić - Perišić (Oršić 80), Rebić (Kramarić 61)- Petković (Brekalo 70).

STRIJELAC: 1-0 Romelu Lukaku (38).

STADION: Kralj Baudouin

SUDAC: Aytekin (Nje)


Reci što misliš!