Sci-Tech

GLASINE

Bixby voice postaje alat za otključavanje Galaxy S21?

Bixby voice postaje alat za otključavanje Galaxy S21?

Dosadašnje vijesti pokazuju da će Samsung Galaxy S21 biti službeno na popisu za lansiranje u siječnju. Prema najnovijim glasinama, osim senzora otiska prsta, Bixby Voice prepoznavanje lica također će se koristiti za otključavanje telefona.

Iako se nedavno šuškalo da će Samsung ubiti svog virtualnog asistenta Bixbyja,  izgleda da ove glasine ipak možda nisu točne. Osvanule su nove glasine koje ukazuju da  Galaxy S21 serija dolazi s Bixby Voiceom i bit će  još jedna opcija biometrijskog otključavanja, uz prepoznavanje otiska prsta i otključavanjem lica.

Međutim, ova  biometrijska metoda ipak bi mogla biti manje sigurna od prepoznavanja lica zbog  same  detekcije glasovnih naredbi. 

Recenzija: Samsung Galaxy A41 - relativno mali pametni telefon, ali ne s najmanjim zaslonom

Osim toga ovih je dana osvanula nova CAD generacija fotografija Galaxy S21 koja prikazuje uređaj iz svih kutova te  u nekoliko boja: crnoj, ljubičastoj, ružičastoj, sivoj i bijeloj.

Prema objavljenim renderima,  Galaxyja S21 prihvaća skošeni dizajn, koji je profinjeniji od prethodne generacije.   Najuočljivija značajka je promjena u smještanju modula kamere.  Samsung je odlučio usvojiti   dizajn koji gotovo izgleda u ravni sa stražnjom  stranom, što znači da je samo malo podignutih modul kamere.

Očekuje se da će uređaj, ovisno o tržištu, dobiti procesor Exynos 2100 ili Snapdragon 875, kao i zaslon s razlučivošću Full HD + i brzinom osvježavanja od 120 Hz.

Osim toga, kako ukazuju insajderske informacije, novitet će biti opremljen baterijom od 4000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W, trostrukom glavnom kamerom (64 + 12 + 12 MP) i NFC čipom za beskontaktno plaćanje.

Predstavljanje serije pametnih telefona Samsung Galaxy S21 očekuje se u siječnju 2021. godine.


Reci što misliš!