Sci-Tech

Poco M3

Xiaomi predstavio novi jeftini pametni telefon s baterijom od čak 6.000 mAh

Xiaomi predstavio novi jeftini pametni telefon s baterijom od čak 6.000 mAh

Xiaomi radi fantastičan posao na tržištu pametnih telefona i opasno prijeti da se u skoroj budućnosti pozicionira na sam tron ljestvice najpopularnijih proizvođača pametnih telefona u svijetu.

Popularnost Xiaomi telefona jako raste posljednjih godina, a isto se događa i s Redmi i Poco modelima.

Naime, radi se zapravo o podbrendovima iza kojih stoji Xiaomi – a koji se samostalno probijaju na razna svjetska tržišta. I dok je Redmi brend već izradio čvrste temelje na svjetskom tržištu, Poco još uvijek traži svoje mjesto na sve konkurentnijem tržištu. Kako bi krenuli u novu invaziju na tržište, pripremili su nam novi Poco M3 pametni telefon – koji će se vrlo brzo pojaviti na tržištu.

Poco pametni telefoni uglavnom su u fokusu imali nisu cijenu uređaja, što je slučaj i s novim modelom Poco M3. Ovaj uređaj na tržištu će se pojaviti za svega nešto više od 1.000 kuna – što je poprilično jeftino čak i u pojmovima Poco brenda.

Unatoč poprilično niskoj cijeni u Poco M3 uređaju nalaze se sasvim solidne komponente koje će zadovoljiti prohtjeve manje zahtjevnih korisnika pametnih telefona. Zaslon uređaja dolazi u dimenziji 6.53 inča, a podržava rezoluciju od 1080 x 2340 piksela. Na prednjoj strani uređaja smještena je 8 MP kamera, dok na stražnjoj strani pronalazimo trostruki sustav kamera.

U unutrašnjosti uređaja nalazi se Qualcomm Snapdragon 662 procesor koji ima 8 jezgri i radi na taktu 2 GHz. Za rad uređaja brine se 4 GB radne memorije, dok za pohranu podataka korisnici mogu birati između 64 ili 128 GB podatkovnog prostora.

Poco M3 uređaj može se pohvaliti i poprilično velikom baterijom kapaciteta 6.000 mAh, a uređaj podržava i brzo punjenje od 18W. Što se tiče stražnjeg sustava kamera, glavna kamera donosi 48 MP, a tu su još dubinska od 2MP i makro od 2MP.

Poco M3 već je dostupan na tržištu, a njegova cijena je iznimno atraktivna manje zahtjevnim kupcima. Uređaj s 4 GB radne memorije i 64 GB prostora za pohranu podataka u Europi će koštati 159 eura.

S druge strane, Poco M3 s 4 GB RAM-a i 128 GB podatkovne memorije koštat će 179 eura. Zanimljivo, uređaji se na drugim tržištima mogu pronaći po još jeftinijoj cijeni – pa ovaj uređaj svakako konkurira za best-buy model u nižem cjenovnom razredu.