Sci-Tech

SVIJET MOBITELA

AnTuTu izazvao "incident" s iPhone 12 mobitelima

AnTuTu izazvao

Službenim objavljivanjem iPhone 12 serije mobitela, različiti podaci o izvještajima o procjeni, videozapisi itd., privukli su veliku pažnju. Među njima posebno jedan podatak ekipe koja stoji iza AnTuTu mjerila.

AnTuTu je 23. listopada, objavio  da su termovizijskom kamerom detektirali kako su  iPhone 12 modeli "vrlo  vrući, a temperatura može doseći i više od 80 stupnjeva Celzijusa."  Naravno, odmah su  uslijedila ismijavanja  i kritiziranja uređaja širom  weba, ali  mnogi pri tome  nisu razumno razmišljali. 

Prvo,   ljudska ruka  ne može držati objekt s temperaturom od preko 80 Celzijevih stupnjeva. Čak i ako se drži, nema sumnje doći će do opekline visokog stupnja. Drugo, ako   mobitel pod normalnim uvjetima rada, kao i visokom opterećenju,   doista postiže temperaturu od 80 °C, zasigurno neće proći  tvorničko testiranje i pojaviti se na tržištu.  

I sam je AnTuTu  ubrzo shvatio  da su pretjerali,  i  izbrisao ovo izvješće    prvotnog netočnog testa.  Kao razlog navode: „Imali smo  problema s instrumentima i zbog toga je temperaturno ispitivanje mobitela iz serije iPhone 12 bilo netočno.“ U drugom testiranju grupa mobitela iz serije iPhone 12, pokazala je  da dosežu najvišu temperaturu   41 ° Celzijev.

U ovom incidentu, čak i ako se AnTuTu službeno brzo ispričao, nesumnjivo  opet se dovodi u pitanje vjerodostojnost i skrivene namjere.

Istodobno  je isplivala priča o posebnoj povezanosti  AnTuTu, i  tvrtke Xiaomi   kao njihovog glavnog dioničara.  Mnogi su mišljenja kako je to glavni razlog što na gotovo svim popisima za rangiranje performansi, Xiaomi mobiteli su među najboljima. Pa čak i na štetu stalne promjene rezultata performansi mobilnih telefona.  Nadamo se da više ne mislite da je  AnTuTu još uvijek vjerodostojan.

Na kraju bi dodali,  da su dva nova iPhone 12 modela dostupna  u iStyle  trgovinama u Zagrebu i Splitu.   iPhone 12 košta od 7 549 kn do 8 989 kn, a  iPhone 12  Pro  od 9 669 kn - 12 699 kn. Za iPhone 12 mini i  iPhone 12 Max,   cijene nisu još definirane budući da dolaze   malo kasnije u prodaju.   


Reci što misliš!