Sci-Tech

IZNIMKE OD PRAVILA

Ako iPhone 12 kupite u Francuskoj, u kutiji dobivate EarPods

Ako iPhone 12 kupite u Francuskoj, u kutiji dobivate EarPods

Apple je lansiranjem novih mobitela iz iPhone serije 12 iz prodajnog paketa maknuo adapter za punjenje i Lightning EarPods slušalice.

Razlog je zaštita okoliša i drugih čimbenika, jer  prema statistikama tvrtke iz Cupertina, na svijetu trenutno postoji 700 milijuna Lightning slušalica i 2 milijarde njihovih adaptera za  punjenje, što ukazuje da većina ljudi već ima  taj dodatni pribor.

Zato će telefoni   biti isporučen samo s jednim  Lightning kabelom.   Ova se promjena ne odnosi samo na četiri  upravo predstavljena iPhone 12 modela, već  i na sve iPhone modele koje još uvijek distribuiraju.

Ali,  kupite li  iPhone 12 u Francuskoj,  u kutiju ćete dobiti EarPods. Prema mnogim izvorima,  razlog je  francuski zakona koji  obvezuje prodavatelje elektroničkih uređaja  da  moraju u prodajnom pakiranju isporučiti  slušalice, kako bi korisnici mogli    ograničiti  izloženost glave radio valovima koji se  odašilju tijekom komunikacije. 

Ovaj je zakon stupio na snagu 2010. godine. Stoga iPhone 12 koji se prodaje u Francuskoj mora imati  slušalice u paketu.  Iako još uvijek nedostaje punjač, dodatak žičanih slušalica pomoći će korisnicima da uštede nešto eura.

Eto, bez  obzira na to je li ova uredba razumna ili ne, Apple se očito mora toga pridržavati, inače neće moći lokalno prodavati mobitele. Vjerujemo da će nakon Applea i druge tvrtke slijediti  ovaj pristup  minimalnog pakiranja mobilnih telefona.


Reci što misliš!