Sci-Tech

kad na spavanje?

YouTube za mobilne uređaje dobio funkciju podsjetnika spavanja

YouTube za mobilne uređaje dobio funkciju podsjetnika spavanja
Designed by prostooleh / Freepik

YouTube će se sada brinuti za vaše zdravlje tako što će vam dati do znanja kada ići u krevet.

Kada dođe vrijeme odlaska na spavanje vrlo često remetimo ovu rutinu  gledanjem  videozapisa, serija ili filmova  na  malim ili velikim ekranima.  To dovodi do manje  ukupne količine sna, a kvaliteta sna također se drastično smanjuje.  YouTube je izvor sadržaja bez dna, a u ovim   vremenima kada smo zaglavili kod kuće, lako je izgubiti trag vremena. Zato su  YouTube programeri osmislili su  još jednu uslugu  koja  nudi  postavljanje posebnog podsjetnika  da je vrijeme za završetak gledanja i početak usnivanja.

Budući  nemamo svi isti ritam odlaska na spavanje u  postavkama je omogućeno da sami odaberemo  vrijeme  u kome je potrebno krenuti u krevet ili isključiti uređaj.   Podsjetnik može zaustaviti videozapis koji trenutno gledamo ili  dobiti i podsjetnik tek nakon završetka videozapisa.    Kao što se događa za alarm, kao  korisnici možemo odgoditi ili odbaciti podsjetnik. Zadano vrijeme odgode postavljeno je na 10 minuta.

Značajka se može naći u postavkama YouTubea pod nazivom "Podsjeti me kad dođe vrijeme za krevet".  Postala  je dostupna za iPhone i Android korisnike, ali može potrajati nekoliko dana dok traženo ažuriranje dođe do svih korisnika. Tijekom sljedećih nekoliko dana bit će otvoren za sve ostale uređaje.

Podsjetili bi da YouTube  ima  kontrolu broja gledanih videozapisa po danu, tjednu ili mjesecu, isključivanje obavijesti o novim videozapisima u određeno doba dana i podsjećanje korisnika na predah,  što je osobito  korisno primijeniti za djecu i mlade tinejdžere.


Reci što misliš!