Sci-Tech

MOBILE SOC

MediaTek Helio G85 SoC - nema iznenađenja. Međutim, ima 4G čip

MediaTek Helio G85 SoC - nema iznenađenja. Međutim, ima 4G čip

Prvi pametni telefon na SoC MediaTek Helio G85 je Redmi Note 9. MediaTek je tek nakon lansiranja ovog telefona objavio detalje Helio G85 kojem dodaju pridjev "gaming". Podaci potvrđuju potpunu sličnost s Helio G80.

SoC  ima osmojezgreni aplikativni procesor s dvije  ARM Cortex-A75 jezgre koje rade na frekvenciji do 2 GHz i šest Cortex-A55  na  1,8 GHz. Grafički procesor  je  ARM Mali-G52, ali radi  na frekvenciji od 1 GHz  što je rijetko za  mobilni čip.

Uz to, MediaTek spominje  Hyper Engine poboljšanja  cjelokupnog igračkog iskustva koja su  skup  različitih tehnologija  i   optimizacije.   Igrači mogu očekivati glatke performanse u  igrama s velikim opterećenjem i zahtjevnim scenama u kombinaciji  s inteligentnim dinamičkim upravljanjem procesora, GPU-a i memorije prema aktivnim mjerenjima snage, toplotnih i gameplay faktora.  Prema proizvođaču,  Helio G85 postiže Manhattan referentni rezultat do 25 kadrova u sekundi što je  vrlo glatko igračko iskustvo.

Ostale specifikacije   uključuju  integrirano glasovno buđenje (VoW)  kako bi se smanjila potrošnja energije u bateriji, inercijalnu navigaciju za dobivanje točnijih podataka o lokaciji, podrška za dvije SIM 4G kartice.   Može inteligentno predvidjeti konkurentnost Wi-Fi-ja i LTE-a i prelaziti između mreža u roku od 13 milisekundi i tako osigurati vezu bez kašnjenja.

Redmi Note 9 - zanimljiva ponuda s MediaTek Helio G85 čipsetom

Osim toga  povećavaju se performansi zadataka AI kamere kao što su prepoznavanje objekata (Google objektiv), pametni albumi s fotografijama, otkrivanje scene i segmentacija s uklanjanjem pozadine, kao i poboljšanja bokeh snimaka. Proizvođači uređaja mogu dizajnirati pametne telefone s bilo kojom  kombinacijom širokokutnih, teleskopskih, makro  kamera  do 48 MP rezolucije. Čipset također može izvoditi vrlo brzo snimanje do 240 fps.


Reci što misliš!