Sci-Tech

#test

Gaming test: Samsung Galaxy S20+ gubi od Redmi Note 8 Pro

Gaming test: Samsung Galaxy S20+ gubi od Redmi Note 8 Pro

Korisnici Samsung Galaxy S20 serije žale se na pregrijavanje, neki na autonomiju baterije ili probleme s automatskim fokusom, ali izgleda da srednji model ne uspijevaju održati korak s Redmi Note 8 Pro u gamingu.

U videu koji je objavio Chong Liu, poznat po  videozapisima usporednih testova na YouTubeu,  Samsung  Galaxy S20 +  gubi u gamingu od  pet puta jeftinijeg  Redmi Note 8 Pro pokretanog  MT Helio G90T  čipsetom.   Isprva   oba uređaja s istim grafičkim postavkama pokazuju istu razinu performansi u igri - oko 60 sličica u sekundi. 

No nakon 10 minuta igranja PUBG Mobile,  brzina kadrova u Galaxyju S20 + pada  na 50 fps. Nakon 20 minuta već je na  oko 40 fps. Vidljivo je  da se  Exynos 990 bori s prigušivanjem i performansama.  Istodobno, brzina kadrova u Redmi Note 8 Pro  ostaje na istoj stabilnoj razini kao na početku.  Najbolje da pogledate  video.

Eto, uvjerili ste se sami. Iako je ovaj problem možda  malo dublji od jačine samog hardvera  i  povezan s optimizacijom  (možda izuzetno lošim upravljačkim programima), ali  djeluje  razočaravajuće za vlasnike Samsungovog uređaja. 

Recenzija Redmi Note 8 Pro - mobitel koji vrijedi kupiti

Ranije je isti Youtuber   uspoređivao Galaxy S20 +  s prošlogodišnjim Galaxy S10 +   u NBA 2K20 igri.  Opet u početku je Galaxy S20 + bio ujednačen s prošlogodišnjim  modelom,  no   na kraju testa prosječni rezultat za Galaxy S10 + bio je 54 fps, a za Galaxy S20 + samo 39 fps.

Iz ove priče nameće se pitanje  ima li  smisla kupiti trenutni flagship vrhunski model  u odnosu na  neki srednjeg dometa, osim  ako  imate duboki džep ili  mobitel smatrate statusnim simbolom.


Reci što misliš!