Sci-Tech

službeno predstavljeni

Wiko View4 i View4 lite s Android 10 i cijenom bez potresa na kućni budžet

Wiko View4 i View4 lite s Android 10 i cijenom bez potresa na kućni budžet

Francuski brend Wiko predstavio je View4 i View4 Lite pametne telefone ulazne razine dizajnirane s ciljem da korisnicima donesu oku privlačan dizajn, dugotrajnu bateriju i okus Android 10 operativnog sustava.

Wiko View4 i View4 Lite   su u mnogim aspektima slični, ali uz skuplji  View 4 dobivate malo više memorije,  veću  rezoluciju prednje kamere i  bateriju većeg kapaciteta.

Oba koriste 6,52 inčni IPS zaslon  dijagonale  6,52 inča (16,5 centimetara) rezolucije 1.600 x 720 piksela (269 PPI)   i  20:9 omjera.   Iznad zaslona je urez u obliku kapi vode za   prednju kameru od 8 ili 5 MP kako bi se osiguralo više korisnog prostora za oživljavanje igrica i video zapisa.

PAMETNA TROSTRUKA KAMERA

Na stražnjoj strani  su trostruke kamere.  Glavna s 13 MP senzorom (s automatskim podešavanjem nakon prepoznavanja panorama i subjekata),  širokokutna  (114 °)   5  MP senzora i dodatna 2 MP senzora za  dubinu u efektu Bokeh. 

Wiko View 4 ilite snimaju videozapise s 1080p kvalitetom. Kamere rade uz  podršku  AI za automatsko prepoznavanje prizora i prilagođavanje.

INTEGRIRANA TIPKA ZA GOOGLE ASISTENTA  

S jednostavnim dodirom integrirane tipke za Google Asistenta otvara se Walkie Talkie način gdje možete izravno uputiti Google da vam postavi budilicu, osvježi   kalendar, provjeri vremensku prognozu, uključi svjetlo bljeskalice, itd. Nema potrebe gubiti vrijeme na otključavanje vašeg telefona ili na pokretanje glasom izgovaranjem "OK Google".

ISPOD POKLOPCA

Pogoni ih MediaTek  Helio P22 okta-core SoC s grafičkom karticom IMG PowerVR GE83202 ili  3 GB RAM-a te  32 ili 64 GB interne memorije s opcijom  proširenja putem microSD kartice. Uključuju  mogućnost povezivanja kao što su microUSB 2.0., Dual SIM, Wi-Fi n, Bluetooth 4.2, GPS, 4G cat.4,  GNSS, izlaz za slušalice (3,5 mm priključak).

Wiko View4

Stražnja strana kućišta ovog modela nadahnuta je  noćnim nebom  i    naginjanjem pod različitim kutovima u ovisnosti o svjetlu  boje tvore spektar nijansi. Ogromna 5000 mAh baterija  pruža trodnevnu uporabu sa samo jednim punjenjem.

Zahvaljujući optimizaciji softvera i hardvera,  troši manje snage od  modela iz posljednje generacije. Nadalje, WIKO surađuje s priznatim laboratorijem za ispitivanja, SmartViser, radi podvrgavanja strogim ispitivanjima i  osiguravanja najviše razine autonomije kod svih WIKO pametnih telefona.

Wiko View 4 bit će dostupan 24. veljače 2020.  na određenim tržištima po cijeni  od 169,99 eura, dok u našoj regiji  od  kraja ožujka 2020.

Wiko View4 Lite

Wiko View4 Lite izravni je nasljednik View 3 Lite pokrenutog 2019. godine  i   jeftinija  te nešto   malo skromnija varijanta u odnosu na View4. Prednja kamera je 5 MP senzora, a  kapacitet baterije  je smanjen   na 4000 mAh.

Međutim prema proizvođaču ovaj kapacitet baterije je dostatan  za dva dana rada uređaja. View4 Lite se odlikuje s 3 nove moderne boje.  Sjajnom Deep Blue za elegantni dizajn i mat obradom za intenzivne nijanse Deep Gold i Deep Green.Wiko View 4 Lite bit će  na policama u travnju 2020.

WIKO IZVORNA DODATNA OPREMA

Izvorna prilagođena Wiko dodatna oprema naglašava vrhunski dizajn uređaja View4, s dodanom zaštitom i ergonomskim značajkama.

TANKA SMART FOLIO ZAŠTITA

Unaprijeđena smart folio zaštita ima pametni prozor s diskretnim sučeljem za brzi pregled vaših poziva, obavijesti i glazbe, sve u jednom. Naglasak je na udobnosti zahvaljujući lakom prihvatu i mogućnosti stajanja, koja je kao stvorena za igrice i filmove. Svježi, tanki dizajn je istovremeno moderan i praktičan. Dostupan je u 2 nijanse: Smoked Grey i Smoked Bleen.

HIBRIDNA ZAŠTITNA MASKA

Zaštitna maska se odlikuje prozirnim dvostrukim materijalom za dodatnu zaštitu. Njegova tvrda stražnja navlaka čuva View4 od iznenadnih padova i udaraca, dok se prednji preklapajući meki okvir lako otvara i zatvara.

KALJENO TISKANO STAKLO

Kaljeno tiskano staklo osigurava potpunu zaštitu od udaraca i ogrebotina. Izrazito otporan zaštitni sloj odlikuje se prevlakom protiv otisaka prstiju i istovremeno čuva zaslon osjetljiv na dodir. 

WIKO se može pohvaliti da se njegov DNA odlikuje željom da tehnologiju učini dostupnom. Ustrajanjem u ovoj strategiji, brend ove godine produbljuje svoju usredotočenost na autonomiju baterije. Budući da ste uvijek u pokretu i da život nikad ne spava, potrebna vam je snaga da napunite sve te sate. View4 je opremljen baterijom koja traje izrazito dugo i koja vas neće ostaviti na cjedilu puna 3 dana, bez obzira na to što se dogodilo! Pružajući uvijek sve veću vrijednost, odlikuje se također trostrukom kamerom i velikom memorijom. 


Reci što misliš!