Sci-Tech

#poslovanje

LG obećava "faktor iznenađenja" koji će preokrenuti gubitak mobilne jedinice do 2021. godine

LG obećava

LG-ov novi izvršni direktor obećao je da će vratiti izgubljena bogatstva davnih godina, usmjeravajući mobilnu poslovnu jedinicu ka profitabilnosti u roku od dvije godine.

Svi znamo da je LG mobilni segment  nepostojan tijekom godina. Nisu ostvarili profit na mobilnim telefonima od 2014. godine.  Trpe samo gubitke. Primjerice do trećeg tromjesečja 2019. godine   izgubili su  584,45   milijuna dolara. Također  i godinu dana ranije  zabilježen je  gubitak 700,65 milijuna dolara zbog pada prodaje unatoč lansiranju mnogih proizvoda od srednjeg do visokog cjenovnog razreda, posebno V40 ThinQ s 5 kamera.

U međuvremenu kako bi poboljšali situaciju smanjili  su  troškova ulaganja u segment pametnih telefona, prošle godine  počeli su se vraćati na tržišta na kojima  su  prestali prodavati svoje  mobilne uređaje  i  odlučili preseliti  proizvodne linije iz Koreje u Vijetnam. Naravno, proizvodni pogoni u Brazilu su ostali dalje aktualni.   

Ali kako se kaže: ostavimo se prošlosti, okrenimo se budućnosti,  i to LG upravo čini.  Prema riječima Briana Kwona, izvršnog direktora tvrtke, očekuje da će  LG početi stvarati   profit od mobilne divizije do kraja 2021.godine. Planiraju širiti svoj portfelj  stalnim pokretanjem novih modela koji uključuju atraktivne značajke  za osvajanje korisnika.

Ostaje da vidimo kako će  Kwon  i novoimenovani menadžerski tim  riješiti probleme  mobilne jedinice,  boriti se  novopečenim kineskim brendovima koji sve više očaravaju kupce  i  vratiti  popularnost marke koja se više ne smatra vrhunskim mobilnim brendom.  Samo znamo, bit će to veliki izazov i teška borba.


Reci što misliš!