Sci-Tech

Qualcomm

Novi 3D Sonic Max ultrazvučni senzor otiska može skenirati dva prsta istovremeno

Novi 3D Sonic Max ultrazvučni senzor otiska može skenirati dva prsta istovremeno

Qualcomm je najavio novu sigurniju generaciju ultrazvučnog senzora otiska prsta 3D Sonic Max

Novi 3D Sonic Max senzor  izrađen je na tankoslojnom tranzistoru (TFT), debljine  je  samo 0,15 mm  što olakšava integraciju. Ima površinu 20 mm x 30 mm što znači da se površina skeniranja povećala gotovo 17 puta. Za usporedbu trenutni ultrazvučni senzor otiska prsta koji se nalazi u Samsung Galaxy S10 i Note 10  mjeri samo 4 mm x  9 mm. 

Ove nove dimenzije senzora trebale bi omogućiti  identifikaciju cijelog  dijela otiska prsta kako se ne bi  bilo koji  mogao upotrijebiti za otključavanje pametnih telefona kao što je to bio slučaj sa Samsung Galaxy S10.

Osim toga omogućava identifikaciju sada gotovo  na cijeloj donjoj polovini zaslona čak mokrim rukama  bez  potrebe  fokusiranja na određeno područje. Ništa manje nije  bitno  da ovaj novi biometrijski senzor podržava provjeru autentičnosti dva prsta u isto vrijeme.

Qualcomm izjavljuje da je vjerojatnost kako bi neka druga osoba osim vlasnika uređaja mogla   otključati telefon  1: 100,000,000.  Malo je neobičan izračun jer bi  trebao  biti 1: 2 500 000 000.  Međutim, moguće je da se pri skeniranju dva prsta manji broj bodova uspoređuje za veću brzinu - otuda i rezultat. Također je brži od prethodnog 3D Sonic senzora, ali razlika u brzini još nije kvantificirana.

Qualcomm nije otkrio OEM proizvođače koji će lansirati telefone s novim 3D Sonic Max senzorom, ali su izjavili   komercijalnu dostupnost tehnologije početkom  2020. godine. Pretpostavlja se da bi ovaj čitač otisaka prstiju mogao biti po prvi puta ugrađen u zaslon  Galaxy S11 obitelji. Ali, značajno je što Korea Times tvrdi da bi Samsung mogao odustati od ultrazvučnog skeniranja otiska prsta nakon ovogodišnjih problema.

Kako vam se čini ovaj Qualcomm čitač otisaka prstiju? Podijelite s nama svoje mišljenje!


Reci što misliš!