Sci-Tech

#test

AirPods Pro vs "jeftine" bežične slušalice drugih proizvođača

AirPods Pro vs

AirPods Pro najavljene su kao vrhunske slušalice i cijenom se svrstavaju među najskuplje bežične slušalice na tržištu. Opravdavaju li kvalitetom zvuka svoju cijenu?

Apple je svoje prve slušalice izdao još 2001. godine. Nisu imale ime i  bile su dio paketa  iPod uređaja. U međuvremenu su nadograđivane, ali i dalje ostaju bezimene sve do 2004. godine  kada su dobile ime  iPods slušalice.

S iPhoneom 5 u 2012. godini Apple je napokon napravio kompletan redizajn svojih slušalica   i došle su pod nazivom EarPods.  Onda su stigle Apple AirPods  slušalice bežičnog dizajna.

Poznati audiofil  Steve Guttenberg testirao je  nekoliko dan najnoviji model Apple AirPods Pro i usporedio zvuk sa "jeftinim” slušalicama  drugih proizvođača. Prema audiofilu, obzirom na cijenu od 279 eura (približno 2.082,59 HRK) ne nude ništa bolji zvuk od " jeftinih slušalica za jednokratnu upotrebu". Općenito, osim kvalitete zvuka nema nekih posebnih primjedbi na funkcionalnost i svidjela mu se autonomija baterije.

Sada pogledajte video:

Na kraju bi dodali da većina ostalih recenzenata hvali AirPods Pro slušalice  i naglašava da je Apple zapravo slušao pritužbe korisnika u odnosu na starije modele   riješivši najagresivniji problem  - uklanjanje buke. Međutim, što se tiče samog zvuka treba imati na umu da je  percepcija  od strane slušatelja različita. Svatko čuje i osjeća zvuk drugačije.

Planirate li kupiti nove AiriPad Pro sluške?  Ostavite nam komentare. Ne grizemo


Reci što misliš!