Sci-Tech

bežične slušalice

Apple AirPods Pro: još bolje i skuplje

Apple AirPods Pro: još bolje i skuplje

Apple je brže od očekivanog najavio potpuno novu verziju bežičnih slušalica AirPods Pro. Dolaze s novim dizajnom, boljom kvalitetom zvuka i aktivnom podrškom poništavanja buke. Ne zamjenjuju AirPods 2, već su vrhunska alternativa.

AirPods Pro dizajn

AirPods Pro slušalice dizajnirane da  ne klize čak niti tijekom treninga.  Imaju meke i fleksibilne silikonske jastučiće u tri različite veličine  kako bi se bolje   prilagodile  različitim profilima uha.  Svaka slušalica mjeri 30,9 x 21,8 x24 mm (visina, širina, dubina) i teži 5,4 grama. Otporne su na vodu  i znoj prema  IPX4 standardu. To znači da nisu vodootporne  u potpunosti tako dok se bavite vodenim sportovima  ne dolazi u obzir da ih koristite.

Kutija za punjenje  je također redizajnirana.  Postala je veća (45,2 x 60,6 x2 1,7 mm) ,  podržava Qi bežično punjenje ili  žičano  putem Lightning porta.

Bolja kvaliteta zvuka

Novi par slušalica opremljen je Apple Adaptive EQ tehnologijom koja automatski prilagođava nisku i srednju frekvenciju raspona glazbe prema  strukturi uha svake osobe kako bi se stvorili najbolji zvučni efekti. 

Općenito, slušalice nude  manju izobličenost zvuka,  bogat bas do 20 Hz,  detaljniji raspon visokih i srednjih tonova.

Podrška za  aktivno uklanjanje buke

Najistaknutija značajka  je  aktivno otklanjanje buke (ANC).  Djeluje zahvaljujući kombinaciji dva mikrofona: prvi je okrenut prema van i otkriva buku okoline, a drugi okrenut prema uhu hvata   zvukove koji se prenose  u uho, tako da  otkazuje zaostali šum, ako ga otkrije. 

Transparentni način rada

Ako korisnici žele slušati vanjske zvukove poput prometa ili važne najave slušalice nude  "Transparentni način rada" .To znači uz slušanje glazbe nema problema za čujnost zvukova u  okruženju. 

Trajanja baterije

Kad je aktivno isključivanje buke, AirPods Pro ima vijek trajanja baterije od 4,5 sati za glazbu i 3,5 sata za  razgovore. Kad je u kompletu s uređajem za punjenje, AirPods Pro nudi do 24 sata glazbe i 18 sati razgovora.  Stavljanje slušalica u kućište u trajanju od 5 minuta dat će vam energiju za oko sat vremena slušanja.

AirPods Pro ostale specifikacije

Kao i AirPods 2, AirPods Pro također nudi dijeljenje zvuka za slušanje iste pjesme ili gledanje istog filma na zaslonu pametnog telefona.

Imaju i senzor pritiska koji   omogućuje reprodukciju, pauziranje ili preskakanje pjesama,  odgovaranje na pozive, ili prebacivanje između aktivnog poništavanja buke i načina transparentnosti i obrnuto.  Na primjer, jednom pritiskom  možete odgovoriti na poziv, a dvostrukim - preskočit  pjesmu.

Slušalice su  opremljene Siri s hands-free kontrolom.   U njihovoj unutrašnjosti je    SiP (System in Package) za napajanje  i  Appleov H1 čip.  AirPods Pro  kompatibilne su s uređajima  koji su ažurirani na iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2, macOS Catalina 10.15.1 ili svim narednim verzijama.    Komuniciraju s uređajima  putem Bluetooth 5.0. veze.

AirPods Pro  - cijena

AirPods Pro slušalice koštaju od 279 eura i ovom cijenom svrstavaju se među  najskuplje  bežične slušalice na tržištu. U prodaju će se naći od 30. listopada. Nažalost, nema  za sada govoru o izboru boja. 


Reci što misliš!