Sci-Tech

za foto profesionalce

Sony Alpha 9 II stvoren za sportske fotografije

Sony Alpha 9 II stvoren za sportske fotografije

Sony Alpha 9 II (model ILCE-9M2) full-frame fotoaparat s promjenjivim objektivima stvoren je za snimanje sportskih događaja i fotoreporterstvo gdje je brzina presudna.

Platinast standard za brzinu i performanse auto fokusa

Sonx Alpha 9 II ima 5mm full-frame stacked 24.2 MP Exmor RS  CMOS senzor slike s integralnom memorijom kao i originalni Alpha 9, omogućujući jednaku brzinu bez premca i izvanrednju kvalitetu slike. Može kontinuirano i potpuno tiho snimati pri 20 fps do čak 361 JPEG slike ili 239 kompresiranih RAW slika, bez “viewfinder blackout” opcije, dozvoljavajući fotografu da prati subjekt i radnju bez prekida EVF-u tijekom snimanja. Kada je mehanički zatvarač potreban ili željen,  Alpha 9 II poboljšan je da snima do 10 fps-a, otprilike dvostrukom brzinom u usporedbi s fotoaparatom Alpha 9.  

Fotoaparat djeluje prilikom kontinuiranih izračuna auto fokusa i auto ekspozicije  do čak 60 puta u sekundi, s novim AF algoritmima koji pružaju vidljivo poboljšanu AF preciznost i performanse, osiguravajući da i najveći pomaci subjekta, što se često događa u sportu, budu uhvaćeni s najvećom preciznošću. Sada nudi i anti-flicker način snimanja koji automatski otkriva i prilagođava se prisutnosti fluorescentnih ili umjetnih osvjetljenja kako bi se popravila kvaliteta slike, što je također bitno za sportska događanja.

Napredni sustav fokusiranja

Sustav fokusiranja sastoji se od 693 žarišnih točaka faznog otkrivanja auto fokusa koje pokrivaju oko 93 % površine slike, kao i 425 kontrastnih auto fokusnih točaka.  Ovaj brzi hibridni auto fokus sustav ostvaruje iznimno brze i precizne performanse, omogućavajući precizno hvatanje svih subjekata koji se brzo kreću.

Dodatne značajne mogućnosti fokusiranja uključuju AF u stvarnom vremenu s izborom desnog / lijevog oka, Real-time Eye AF za životinje – sada promijenjen s novim algoritmom, Real-Time Eye AF za filmove, Real-time Tracking, selectable focus frame colour, kontrola točke fokusiranja na dodir dok koristite viewfinder i još više. AF može kontinuirano pratiti čak i u neprekidnom snimanju većem od  F16, pružajući preciznost za snimke koje zahtijevaju sporije brzine zatvarača.

Podizanje ljestvice za ugrađenu povezivost u profesionalnom tijeku rada

Alpha 9 II uključuje ugrađeni 1000BASE-T Ethernet terminal, koji omogućava gigabitnu komunikaciju za brzi i stabilan rad prijenosa podataka. Osim toga, podržava se prijenos datoteka putem SSL ili TLS enkripcije (FTPS) radi veće sigurnosti podataka, a poboljšane su performanse snimanja na računalu (tether), sa smanjenim kašnjenjem i smanjenim kašnjenjem zaslona uživo prilikom korištenja 'Remote Camera Tool' aplikacije.

Povećana je i brzina ugrađene bežične LAN funkcionalnosti fotoaparata, dodajući stabilan i brz opseg od 5 GHz (IEEE 802.11ac), uz 2,4 GHz koji se pružaju u Alpha 9. IEEE 802.11 a/b/g/n/ac standardi su podržani.

Nova funkcija glasovnih napomena

Omogućava spajanje govorne informacije sa slikama u obliku glasovnih bilješki koje se mogu reproducirati prilikom pregledavanja slika. Govorni podaci se također mogu uključiti u slike poslane urednicima, dajući im važne informacije potrebne za učinkovito uređivanje.

Alternativno, terenski fotograf također može upotrijebiti dodatak "Transfer & Tagging add-on" "Imaging Edge " aplikaciju za prijenos glasovnih oznaka sa slikama na njihov mobilni uređaj i glasovne bilješke automatski pretvara u tekst i dodaje JPEG slikama u obliku IPTC metapodataka.  Sve to može se obaviti automatski ili ručno, po izboru fotografa.

Kombinacijom bežičnog prijenosa glasa / slike i automatske pretvorbe glasa u tekst s mogućnošću automatskog prijenosa slika s priloženim glasovnim bilješkama putem FTP-a moguće je snimanje i prijenos rezultata na FTP server bez da ikad morate koristiti pametni telefon. FTP postavke unutar aplikacije također se mogu poslati na fotoaparat putem Bluetooth-a, omogućavajući brži radni tijek.

Profinjeno kućište

Sony Alpha 9 II otporan je na prašinu i vlagu, ima poboljšanu  konfiguraciju   prianjanja za još  sigurnije držanje, povećani promjer i povratne informacije o tipki 'AF-ON' te novi položaj stražnjeg kotačića. Kompatibilan je sa  Sony VG-C4EM Vertical Gripom.

Cijena i dostupnost

Fotoaparat Alpha 9 II bit će dostupan u Europi u listopadu 2019. godine, a cijena će mu otprilike biti € 5,400.

Da biste saznali više o Sony a9 II,  posjetite službenu Sony web stanicu.    


Reci što misliš!