Sci-Tech

francuski šarm

Wiko View3 serija pametnih telefona pod sloganom "luksuz za sve"

Wiko View3 serija pametnih telefona pod sloganom
Sanja Ledinek

Wiko francuski brend pametnih telefona nije statusni simbol, ali to ne znači da su proizvodi loši na bilo koji način. Osobito Wiko serije View3 i Y, predstavljene ove godine, a koju smo imali prilike isprobati ovih dana.

Tko se krije iza brenda Wiko?

Wiko  brend je osnovan  2011. godine u Marseju. Prvi mobilni telefon plasirali su   na otvoreno tržište, odnosno  izravno kupcima, krajem 2012. godine,  kada   su gotovo svi proizvođači  prodavali svoje uređaje  preko mobilnih  operatera.  U međuvremenu  potencijal  francuske marke Wiko,   uočila je  kineska  korporacija Tinno Mobile Technology, specijalizirana za razvoj i izradu pametnih telefona i   odlučili su   investirati u ovu malu tvrtku.

To je partnerstvo omogućilo Wiko-u da ubrza svoj razvoj.  Tako  su   2013.,    jedva 3 godine nakon osnutka,  doživio nevjerojatan napredak. S 2,3 milijuna prodanih uređaja zauzeli su treće mjesto iza Samsunga i Applea. Potom se nastavio rast prodaje, istina nešto manjim tempom sve do 2016. godine kada su prodali više od deset milijuna mobilnih telefona!

No,  2017. godina za Wiko je bila teška.  Morali su se suočiti s  s novom konkurencijom, još žešćom,  kao što su tvrtke Xiaomi, Honor, Oppo, Archos, koje su  također počele nude uređaje po povoljnoj cijeni.

To je dovelo do potpunog preuzimanja Wiko brenda od strane korporacije   Tinno, koja danas ima  više od 5.000 zaposlenih širom svijeta. Grupacija  ima 5 centara za istraživanje i razvoj i 2 proizvodna pogona koja čine industrijski park od 300,000  m2.

Wiko View3  serija -  "luksuz  za sve"   

Wiko View3  serija  se sastoji od View3 Pro, View3 i View3 Lite modela koje odlikuje   dugotrajna baterija od 4.000 mAh, što je jedna od vodećih karakteristika koje Wiko nudi za asortiman 2019. godine.  

Osim toga Wiko je ojačao trogodišnje partnerstvo sa SmartViser-om, nezavisnim i priznatim autoritetom za testiranje uređaja, koji su   utvrdili da  View3 daje 59 sati autonomije, dok View3 Pro daje 49 sati.

View3 Pro opremljen je staklenim poklopcem s efektom ogledala. Predstavljene su dvije nove boje - Nightfall i Ocean. Ova najnovija boja ima jedinstven svjetlosni efekt Glow in the dark koji omogućava da  telefon svijetli u mraku i  da se uvijek lako može pronaći.

View3 Lite nudi cjelovito i uravnoteženo iskustvo prepuno sofisticiranog i prepoznatljivog dizajna. S View3 Lite, Wiko je želio na tržište iznijeti visoko konkurentan uređaj, koji se sastoji od najboljih značajki po povoljnim cijenama za sve. View3 Lite  ima dvostruku kameru: glavni objektiv od 13 MP  +2MP senzor  za efekt dubine.

Wiko View3  odlikuje elegantan dizajn ukrašen back cover-ima s efektom stakla. Imamo ga na testu i  uskoro očekujete sve detalje.

Hello, GOOGLE!

Modeli View3 Pro i View3  imaju Google asistenta kako bi pojednostavili svakodnevni život svojih korisnika zahvaljujući novim glasovnim kontrolama. Ovo omogućuju korisnicima snimanje selfija, video zapisa i još mnogo toga u modu "handsfree".

Osim toga, integracija Google Lens  omogućava korisniku da dobije detalje o slikama koje traži, brže izvođenje operacija i interakciju sa svijetom oko njega.

Wiko Y serija

Osim kolekcije View, imali smo priliku isprobati  i seriju Y koja se sastoji od Y80, Y60 i najnovijeg predstavnika Y kolekcije - Y50. Ovi modeli namijenjeni su početnicima u svijetu pametnih telefona i njihove specifikacije su na osnovnoj razini. 

Ovdje moramo spomenuti da nas je u ovoj kolekciji najviše zainteresirao Y80 model, jedini na našem tržištu, s cijenom ispod 100 eura, koji ima bateriju od 4000 mAh. Čini nam se izvrstan za zlatnu generaciju.


Reci što misliš!