Sci-Tech

Apple

Kako radi iPadOS pogledajte u 4 videozapisa

Kako radi iPadOS pogledajte u 4 videozapisa

Apple je objavio u rujnu iPadOS 13 snažni operativni sustav s novim imenom radi prepoznavanja prepoznatljivog iskustva iPada.

iPadOS 13 donosi  nove multitasking značajke, otvaranja dva paralelna prozora iz iste aplikacije,   "Slide Over"   za  istovremeno postavljanje više prozora na zaslonu, mogućnost korištenja vanjskih tvrdih diskova na izvornoj osnovi u aplikaciji  Files. Novi početni zaslon sada  ima widgete koji žive  sa svim  aplikacijama.  Omiljeni i najkorisniji widgeti mogu se prikvačiti na naslovnu stranicu.

Poboljšano je  sučelje za uređivanje slika  u  aplikaciji Photos.   Dodano je  za uređivanje videa preko 30 novih alata, uključujući rotiranje, obrezivanje i poboljšanje. Nude se nove geste za odabir teksta, kopiranje, rezanje i lijepljenje te QuickPath prevlačenje prstom kao dio standardne tipkovnice.

U potpunosti je novim dizajnom promijenjena aplikacija Podsjetnici koja je sada postala moćnija i inteligentnija načinima izrade i organiziranja podsjetnika.  Za Apple Pencil,  ovaj OS  donosi  manje kašnjenja, a tu su i novi alati koje možete koristiti s  digitalnom olovkom.

Safari nativno podržava  pregledavanje radne površine što  znači da nećete imati problema s web-aplikacijama kao što su Google Docs,  WordPress itd.  Ukratko, ne razlikuje se   od korištenja Safarija na macOS-u. Eto, sve ovo  nabrojano  je samo mali dio novih  značajki i  promjena,  a za više detalja posjetite Apple službenu web stranicu.

U međuvremenu je Apple  objavio  nekoliko videozapisa s iPadOS značajkama. Pogledajte ih:

https://www.youtube.com/watch?v=toNpXLTKZZM

https://www.youtube.com/watch?v=7Glc2mHLPRM

https://www.youtube.com/watch?v=ITzy5J3j5Is

https://www.youtube.com/watch?v=nSBZKr5kXYM

Na kraju bi samo spomenuli,  iPadOS 13 je  sada  već  u  četvrtoj  iteraciji (13.1.2)  zbog  ispravka nekih kritičnih  programskih pogrešaka i sigurnosne zakrpe te novih značajki koje nisu bile baš spremne za pokretanje  izdanja iOS 13.


Reci što misliš!