Sci-Tech

novi servis

Firefox Send omogućuje besplatnu razmjenu datoteka do 2,5 GB

Firefox Send omogućuje besplatnu razmjenu datoteka do 2,5 GB

Mozilla je pokrenula servis Firefox Send koji korisnicima omogućuje razmjenu datoteka s veličinom od maksimalno 2,5 GB putem bilo kojeg preglednika te čak i bez registracije (uz ograničenje od 1GB)

Mozilla je pokrenula novi servis za razmjenu većih datoteka pod imenom Firefox Send. Riječ je o servisu koji će ponuditi razmjenu dokumenata, fotografija, video materijala i drugog sadržaja s veličinom do 2,5 GB.

Sam servis nudi end-to-end enkripciju pri razmjeni poruka, a datoteke se mogu i dodatno zaštiti postavljanjem vlastite lozinke. Osim postavljanja lozinke bit će moguće odrediti datum isteka same podijeljene datoteke nakon čega ju više neće biti moguće skinuti, kao i odrediti maksimalni broj preuzimanja za pojedinu datoteku.

Postoje dva načina na koji se način ovaj servis može iskoristiti, prvi način ne zahtjeva registraciju no nudi slanje datoteka s veličinom od maksimalno 1 GB. Korisnici koji se registriraju na servis putem Firefox računa imat će pravo na razmjenu datoteka maksimalne veličine od 2,5 GB.

Firefox Send je moguće koristiti na svim modernim internetskim preglednicima, a za učitavanje datoteka dovoljno se poslužiti drag and drop metodom.     


Reci što misliš!